Başbakan Erdoğan, Okmeydanı'ndaki Okçular Tekkesi'ni hizmete açtı

/ Kaynak: CHA
Başbakan Erdoğan, Okmeydanı'ndaki Okçular Tekkesi'ni hizmete açtı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Erdoğan, Okmeydanı'ndaki yenilenen Okçular Tekkesi'ni yeniden hizmete açtı

İstanbul Okmeydanı'ndaki Okçular Tekkesi yenilenerek, Okmeydanı Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi adıyla yeniden hizmete açıldı. Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile açılan tesislerde dün başlayan Fetih Kupası'nda başarılı olan okçulara da ödülleri verildi. Törende Mehter Takımı da konser verdi. Modern bir yapıya dönüştürülen Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi'nin açılışına, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve diğer yetkililer katıldı. Açılış töreni öncesi 30 ülkeden 16 olimpik okçu, 33 geleneksel okçu ve Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 66 okçu ile birlikte toplam 115 sporcunun katıldığı, '29 Mayıs Fetih Kupası Okçuluk Turnuvası'nda başarılı olan sporculara ödüllerini Başbakan Erdoğan verdi. Okçulara ödülleri verildikten sonra İBB Mehter Takımı konser verdi. Konserin ardından İstiklal Marşı okundu. Açılış programı Kur'an-ı Kerim okunması ile devam etti. Konuşmaların ardından Başbakan ve beraberindekiler tesisin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan'a torunları için tesislere giriş bileti hediye edildi. Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra açılış kurdelasını kesti.
TESİS 18 BİN METREKARELİK ALANA İNŞA EDİLDİ
Günümüzden yaklaşık 550 yıl önce inşa edilen ve ilk spor kulüplerinden biri olan Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi 18 bin metrekarelik bir alanda inşa edildi. Yıllar içinde bir futbol sahasına dönüşen Okçular Tekkesi'nin yeniden aslına dönüştürüldüğü Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Tesisi'nde uluslararası ölçülerde 480 koltuk tribünlü olimpik yarış sahası, sporcu soyunma ve dinlenme odaları, delegasyon ve hakem ofisleri, fitness salonu, kapalı alan ok atış sahası, ok ve yay imalat atölyesi, idari ofisler, VIP, toplantı ve konferans salonları, şadırvan, hünkar köşkleri, kütüphane, arşiv ve müze bulunuyor.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...