Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akil İnsanlar 'Türkiye'yi askerler ve yargıçlar yönetti'

/ Kaynak: CHA
Akil İnsanlar 'Türkiye'yi askerler ve yargıçlar yönetti'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grup Başkanı Can Paker, Cumhuriyet kurulduğundan beri Türkiye'yi askerler ve yargıçların yönettiğini söyledi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu İstanbul'dan hava yolu ile Iğdır üzerinden Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine geldi. Heyet, Iğdır Havaalanı'nda Doğubayazıt'taki sivil toplum örgütleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Grup Iğdır'dan Doğubayazıt'a geçerken Ağrı Dağı eteğinde beraberindeki konvoy heyeti ile toplu resim çektirdi. Heyet, Doğubayazıt ilçesinde büyük bir kalabalık tarafından çiçekler, halay ve kurbanlarla karşılandı. Akil İnsanlar Heyeti, Dr. İsmail Beşikçi Caddesi'nde esnafları ziyaret etti. Grup başkanı Can Paker, sekreter Ayhan Oğan ile üyeler Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Mahmut Arslan ve Mehmet Uçum, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda, sivil toplum kuruluşları, oda temsilcileri ve halkla bir araya geldi. Öncelikle STK temsilcileri ve vatandaşların taleplerini dinledikten sonra grup üyeleri çeşitli açıklamalarda bulundu. nbsp;rup başkanı Paker, yaptığı konuşmada, gittikleri her yerde karşılıklı dinlediklerini belirterek, herkesin taleplerini aldıklarını ve Ankara'da siyasetçilere raporlar halinde götüreceklerini, toplantının başarılı geçmesini temenni etti. nbsp;ırsat eşitliğinin önemli olduğunu belirten Paker, "Buradaki heyecanı, bunun altında yatan büyük trajedileri, bunun gibi pek çok hikayeyi birkaç haftadır dinliyorum. Burada da aynı şeyler var. Böyle bir acıdan gelen insanlar elbette ki heyecanlı oluyor. Elbette ki bu acıların sonlanması için aceleci ve talepkar oluyor. Bunu çok anlayışla karşılıyorum." dedi. Bundan sonraki sürecin iyi götürülmesi gerektiğini ifade eden Paker, şunları kaydetti: "Önümüzdeki süreç çok kritik bir süreçtir. Çok dikkatli olmamız, duygularımızı frenlediğimiz, taleplerimizi yerinde ve zamanında yapmamız gereken bir süreçtir. Niçin? Bir defa niçin bugün başladı bu süreç? Çok basit. Çünkü Cumhuriyet kurulduğundan beri Türkiye'yi askerler ve yargıçlar yönetti. Devlete onlar hakimdi. Devlet kendisi için vardı. Devlet halkı için yoktu ve bu süreçte kendine iki tane düşman belledi. Biri bölücüler, öbürü irticacılar. Yani biri Kürtler öbürü Müslümanlar. Çünkü Türkiye'deki gerçek muhalefet, bu askerlere ve yargıçlara atanacak gerçek muhalefet bu iki büyük gruptan gelecekti. Bu çok uzun yıllar sürdü. 2002'de iktidara gelen AK Parti bu tarif ettiğim devletle boğuşuyor. Esasında Türkiye'de hiçbir parti iktidar olamadı. Sadece iktidar askerler ve yargıçlardı. AK Parti de ilk iktidara geldiğinde iktidar değildi. Ben AK Parti'nin sözcüsü değilim, şöyle bir resim çiziyorum o kadar. Ama Türkiye'de insanlardan aldığı güçle devlete düşen hizmetleri yapmaya çalışıyorlar."
Can Paker'den sonra diğer üyeler de çeşitli açıklamalarda bulundu. Heyet, kalabalıkla birlikte davul zurnalar eşliğinde çarşı esnafını ziyaret etti. Ziyaretlerden sonra grup üyeleri tarihi İshakpaşa Sarayı'nı gezdi.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...