Nazmiye Demirel, son yolculuğuna uğrandı

/ Kaynak: CHA
Nazmiye Demirel, son yolculuğuna uğrandı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

9. Cumhurbaşkanı Süleymen Demirel'in eşi Nazmiye Demirel, Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı.

9. Cumhurbaşkanı Süleymen Demirel'in eşi Nazmiye Demirel, Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı. Süleyman Demirel, hayat arkadaşı Nazmiye Demirel'i defnedilmesi sırasında son ana kadar yalnız bırakmadı. nbsp;Nazmiye Demirel'in Şehriban Hatun Camii'ndeki cenaze namazına; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hüsamettin Cindoruk, eski CHP Milletvekili İlhan Kesici, iş adamı Cavit Çağlar, eski Dışişleri bakanlarından Hikmet Çetin, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski TBMM başkanlarından İsmet Sezgin, Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül ve İslamköylüler katıldı.
Camide öğle namazının kılınmasının ardından camiden çıkan cemaat şehir dışından gelenlerle birlikte saf tuttu. Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından helalik alındı. Daha sonra Nazmiye Demirel'in cenazesi, toprağa verilmek üzere, İslamköy Koca Mezarlığı'ndaki aile kabristanına götürüldü.
Defin işlemi sırasında da eşini yalnız bırakmayan Süleyman Demirel, eşinin defini anında mezarlığın başında ayakta duramadığı gerekçesiyle sandalyeye oturtuldu. Daha sonra kendisine mendil içinde verilen toprağı hayat arkadaşının kabrine döktü. Defin işlemi gerçekleştikten sonra Süleyman Demirel, mezarlıkta bulunanlara dönerek, "Hepinizden Allah razı olsun. Çok sağolun. Allah mekanını cennet etsin." dedi.


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...