1 ayda ehliyet alınacak

1 ayda ehliyet alınacak

GÜNDEM Haberleri

Ehliyette halen 63 saat olan teorik ders süresi 30 saate indirildi. Trafikte uygulamalı eğitimin süresi ise 2 saat arttı. Kurs artık, 1 ayda tamamlanacak.

Ehliyette halen 63 saat olan teorik ders süresi 30 saate indirildi. Trafikte uygulamalı eğitimin süresi ise 2 saat arttı. Kurs artık, 1 ayda tamamlanacak. nbsp;Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türkiye'deki3 bin 300 sürücü kursunun merakla beklediği yeni yönetmelikle, teorik eğitimin süresi kısaltılırken direksiyon eğitiminin hem süresi artırıldı, hem de zorlaştı. Bundan böyle ancak "her türlü şartta araç kullanabilen kişi" sürücü belgesi alabilecek. Yapılan düzenleme ile mevcut sistemde 3,5 ayı bulan kurs süresi, yeni yönetmelikle 1 aya kadar indirildi. B sınıfı ehliyet için halen 63 saat olan teorik ders süresini 30 saate düşürüldü. Yazılı sınavda soru sayısı 120'den 60'a düşürüldü. Adaylara akan trafikte verilecek pratik eğitim derslerinin süresi ise 2 saat artırıldı.Kursiyerlere akan trafikte eğitim alacak düzeye ulaşana kadar direksiyon eğitim alanında veya simülatör üzerinde eğitim verilecek. Teorik dersi bitirenler teorik sınava, direksiyon eğitimini bitirenlerse direksiyon sınavına girecek. nbsp;
Ayrıca bazı sürücü kurslarının "ehliyete lise şartı geliyor" diye yıllardır yürüttüğü kampanyanın, müşteri bulabilmek için söylenen bir yalan olduğu ortaya çıktı. Yeni yönetmeliğe göre; ehliyet almak için ilkokul mezunu olmak yeterli olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı bundan böyle sürücü kurslarını daha yakından izleyecek. Bakanlık kursiyerlerin devam durumunu sürekli takip edecek. Derslere 5'te 1 oranında devamsızlık yapan adayların kurstan kayıtları silinecek. Sürücü kurslarında yıl sonuna kadar tüm illerde elektronik sınava geçilecek. Kurslara eski yönetmeliğe göre başlayanlar eğitimlerini bitirecek ve sınavlar da eski sistemdeki haliyle olacak .Yeni yönetmelik 1 Haziran'dan itibaren başlayan kursiyerler için geçerli olacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...