Futbolcuya zengin vergisi

- Güncelleme:
Futbolcuya zengin vergisi

Ekonomi Haberleri

Futbolcuya zengin vergisi, futbolcu, yazar ve senarist gibi meslek grubundakiler istisna kapsamı dışında tutularak kazandıkları ölçüde vergi ödeyecek.

Futbolcuya zengin vergisi, futbolcu, ressam, yazar ve senarist gibi meslek grubundakiler istisna kapsamı dışında tutularak kazandıkları ölçüde vergi ödeyecek. Şimşek, "Özel bir düzenleme yoksa genel hükümlere tabi olunacaktır. Gelirle artan oranda vergi olacak. yüzde 15'ten başlayan ve en yüksek yüzde 35'te biten. Dolayısıyla, futbolcu olsun, başka hususlar olsun, genel düzenleme olacak" dedi. Vergilemede istisna oranlarının değiştiğini açıklayan Şimşek, gayrımenkulden bir örnek verdi; "Mevcut uygulamada gayrımenkul için kurumlarda 2 yıldan sonra yüzde 75, gerçek kişi ticari işletmelere dahil gayrımenkullerde istisnasız, gerçek kişi gayrımenkullerinde 5 yıldan fazla tutulması halinde istisna vardı. Yeni dönemde herkese 2 yıldan sonra yüzde 40, 3 yıldan sonra yüzde 50, 4 yıldan sonra yüzde 60, 5 yıldan sonra yüzde 75 uygulanacak. Gayrımenkul satış kârı hesaplanırken enflasyona göre maliyet düzeltmesi yapılacak, elde tutma süresi içerisinde harcamalar maliyete eklenecek."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...