Borsadaki hissenin istisnası değişmiyor

- Güncelleme:
Borsadaki hissenin istisnası değişmiyor

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iştirak hissesi kazançlarında, kişilerde 2 yıldan sonra yüzde 100 istisnanın kaldırıldığını açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iştirak hissesi kazançlarında kurumlarda 2 yıldan sonra yüzde 75'i istisna, kişilerde 2 yıldan sonra yüzde 100'ü istisna ile borsaya kote edilmemiş hisse senetleri için kişilerde 2 yıldan sonra yüzde 100 istisnanın kaldırıldığını açıkladı. Maliye Bakanı Şimşek, "Şimdi herkes için 2 yıldan sonra yüzde 40, 3 yıldan sonra yüzde 50, 4 yıldan sonra yüzde 60, 5 yıldan sonra yüzde 75 lik bir istisna söz konusu. Yine borsaya kote için hisse satışlarında 2 yıldan sonra yüzde 60, 3 yılda sonra yüzde 70, 4 yıldan sonra yüzde 80, 5 yıldan sonra yüzde 90'lık bir istisna söz konusu. Gerçek kişiler için yüzde 100'lük istisnada bir değişiklik yok" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...