Akil insan Paker, 'Kredi notumuzu çözüm süreci artırdı'

/ Kaynak: AA
Akil insan Paker, 'Kredi notumuzu çözüm süreci artırdı'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, 'kredi derecelendirme notlarının artırılmasının en büyük nedeni çözüm sürecidir' dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, "Kredi derecelendirme notlarının artırılmasının en büyük nedeni çözüm süreci. Türkiye'nin hukuku geçmişe dayanıyor ve değişmesi gerekiyor. Bu da olursa Türkiye'nin kredi notları çok daha artacaktır" dedi. Ağır'da bulunan Paker, yaptığı açıklamada, tarihi İshak Paşa Sarayı gibi Türkiye'de önemli potansiyellerin, yeraltı madenlerinin, çözüm süreci sonrasında ekonomiye kazandırılacağını belirtti. Bugüne kadar güvenlik sorunu nedeniyle bölgeye yatırımın yapılamadığını ifade eden Paker, şöyle devam etti: "Bu hallolduğu zaman çok ciddi yatırımların geleceğini görüyoruz. Artık bazı yatırımlar bölgelerde başladı. Özelikle küçük yatırımların başladığını söylüyorlar. İş hayatının Doğubayazıt'ta son dört aydır daha düzeldiğini ifade ediyorlar. Bu çok doğal bir şey çünkü önemli bir yer, doğal kaynakları açısından potansiyeli var." "Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notlarının artırmasının en büyük nedeninin çözüm süreci" olduğunu vurgulayan Paker, "Ekonomiden piyasa dediğimiz mekanizma, geleceği de satın alır. Geleceği tartar, bu iş oluyor der ve ona göre fiyat verir. Dolasıyla bütün kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin notunu yükseltiyor. Tükiye'nin hukuku geçmişe dayanıyor ve değişmesi gerekiyor. O da olursa Türkiye'nin kredi notları çok daha artacaktır" ifadelerini kullandı.
Gittikleri yerlerde birçok hikayeyle karşılaştıklarını anlatan Paker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her şehirde, adım başında bir sinema senaryosu olacak kadar derin ve hakikaten dramatik durumlara rastlıyorsunuz. Böyle binlerce var. Bir köy kahvesinde dolaşın ya da parkta dolaşın önünüze gelen insanlarla konuşun her birinde başka bir derin hikaye var. Gençlerde çok ciddi sorunlar, taş atmış olmaktan, pankart kaldırmış olmaktan, geçerken yardım etmiş olmaktan 15-20 sene cezalar almışlar. Yargıtay'dan sonuç bekliyorlar. Bunlar muhtemelen yazılacaktır, bizim dinlediğimiz hikayeler. Raporlara da geçecektir. Belki ayrı bir bölüm ayırırız insan hikayeleri diye. Bunu da sunarız."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...