Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meclis tatile girmeden kadrolar verilecek

- Güncelleme:
Meclis tatile girmeden kadrolar verilecek

Ekonomi Haberleri

Belediyeler ile bazı kurum ve kuruluşlarda görevli sözleşmeli personelin kadroya alınması konusundaki çalışma tamamlandı.

Meclis tatile girmeden kadrolar verilecek. Belediyeler ile bazı kurum ve kuruluşlarda görevli sözleşmeli personelin kadroya alınması konusundaki çalışma tamamlandı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in düzenlemeyi bugün Başbakan Erdoğan'a sunması bekleniyor. nbsp;Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemede sona gelindi. Bakan Çelik'in hazırlanan düzenlemeyi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunması bekleniyor. Taslağın ise Meclis'te tatil başlamadan önce görüşülerek yasalaşması ve kadro sorununun da sona erdirilmesi planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada "Yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personelle ilgili gereği yapılacak. Sorun çözülecek. Şu anda 164 bin sözleşmeli personel daha var ama KİT'lerle ilgili bir düzenleme şu anda yok. 60 bin sözleşmeliyi kadroya alalım mı değerlendirme noktasındayız. Almama kararı verirsek 20 bin yerel yönetimleri mevcut yasaya ilave edeceğiz kadroya alınmış olacak. Hayır 60 bin kişiyi de alalım dersek sözleşmelilik biraz daha spesifik alanlara kaymış olacak" dedi.
Öte yandan edinilen bilgilere göre Bakan Çelik'in sözleşmeli personelle ilgili hazırlanan taslağı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunması bekleniyor. Başbakan'ın vereceği talimata göre sözleşmelilerin kadroya alınması konusunda son karar verilecek. Konuyla ilgili taslağın Meclis tatile girmeden yasalaştırılması hedeflenirken, KİT'ler hariç diğer kurumlardaki 60 bin civarındaki sözleşmeli personelle ilgili son kararı Başbakan Erdoğan verecek.Kadroyla birlikte en önemli iyileşme, iş güvencesinde olacak. Her yıl sözleşme yenileyen memurlar, sözleşmelerinin uzatılmaması endişesinden kurtulacak. Halen pek çok alanda sözleşmeli ile kadrolu arasında farklar bulunuyor. Örneğin sözleşmelilerin tayin hakkı, çeşitli kısıtlamalara tabi. Kadrolular için geçerli süt izni ve ücretsiz izin hakkı, sözleşmelilerde yok. Bütün bu farklar ortadan kalkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...