Kamu ihalelerinde yerli şartı geliyor

- Güncelleme:
Kamu ihalelerinde yerli şartı geliyor

Ekonomi Haberleri

Sanayi Bakanı Ergün, Türkiye'de üretilen bazı ürünlerin kamu tarafından kullanımını zorunlu hale getirecek düzenleme hazırladıklarını söyledi.

Sanayi Bakanı Ergün, Türkiye'de üretilen bazı ürünlerin kamu tarafından kullanımını zorunlu hale getirecek düzenleme hazırladıklarını söyledi. nbsp;Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Yakın bir zamanda kamu alımlarının, Türkiye'de üretilen ürünlerin kullanımını belirli kriterlerle zorunlu hale getiren düzenlemeyi tamamlayacağız" dedi. '13. KOMATEK İş Makinaları Fuarı'nın açılışını yapan Bakan Ergün, bir gazetecinin, Türkiye'de yerli iş makinelerinin üretilmesine rağmen bazı belediyelerin iş makinelerini yurt dışından aldığını aktarması üzerine Ergün, "Kamu İhale Kanunu'nda yerli ürünlere yüzde 15'e kadar fiyat avantajı getirdik. Ama bu yine de gönüllülük esasına dayalı. Kamu, fiyat avantajını yakaladığı zaman yerli ürünü satın alıyor. Yüzde 15'e kadar pahalı da alsa 'neden pahalısını aldın' diye sormuyor. Fakat bunun yeterli olmadığını gördük. Türkiye'de yerli ürünlerin kamu tarafından kullanılmasını belirli kriterler getirerek zorunlu hâle getirmemiz gerekecek. Şu anda Kamu İhale Kanunu'nda böyle bir değişiklik var. Düzenlemeyi yakın zamanda tamamlayacağız" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...