Aykut Kocaman'ın istifasının 3 sebebi

Aykut Kocaman'ın istifasının 3 sebebi

SPOR Haberleri

Fenerbahçe camiası, bir kez daha Aykut Kocaman'ın istifasıyla sarsıldı. Kocaman'ın istifasının 3 sebebi

TOPLANTIDA SERT TARTIŞMA
Fenerbahçe camiası, bir kez daha Aykut Kocaman'ın istifasıyla sarsıldı. Geçen sezon Kasımpaşa ve Karabük maçlarının ardından görevi bırakan ancak geri dönen Aykut Kocaman'ın istifası bu defa kabul edildi. Önceki gece yapılan yönetim kurulu toplantısında yaşanan sert tartışma sonrası sözlü olarak istifa eden dün de resmi istifa mektubunu kulübe yollayan Kocaman'ın yanı sıra Başkan Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım da istifa etti. Gündeme bomba gibi düşen istifaların ardından taraflar "Herhangi bir tartışma yok açıklaması yapsa da" perde arkasında birçok iddia yatıyor.
SANTANA ELDEN KAÇINCA
İlk iddiaya göre, Londra'da Şampiyonlar Ligi finalini izleyen Ali Yıldırım-Aykut Kocaman ikilisi, maç sonrası Borussia Dortmund yöneticileriyle görüşerek Felipe Santana'yı istedi. Ancak F.Bahçe Yönetimi işi ağırdan alınca, Brezilyalı stoper, Schalke ile anlaştı. Santana ve Dortmund ile el sıkışmalarına rağmen Aziz Yıldırım'ın rahat davranması yüzünden oyuncuyu ellerinden kaçırmalarına sinirlenen ikili bu olaya sert çıktı. Başkan Aziz Yıldırım'ın sinirlendiği ve ikilinin 'istifa' imâlı sözlerine, 'Siz istifa edemezsiniz ben kovarım' dediği iddia edildi.
ALEX VE ARDA KRİZLERİ
Eski idari menajer Volkan Ballı ise iplerin kopma nedeni olarak Alex'in gönderilmesini gösterdi. Ballı, "Başkan ile kardeşinin arası Alex olayından beri açık" derken, bir diğer iddiaya göre ise tartışma sebebi Arda. Kocaman'ın Arda'yla ilgili haberlerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sorduğu, "Doğru" cevabı alınca gösterdiği "Takımdaki dengeleri bozar" tepkisinin istifa süreciyle biten tartışmayı başlattığı belirtildi. Hatırlanacağı gibi Aziz Yıldırım sezon ortasında, "Biz bu yola Aykut'la beraber çıktık. Bir gün bu kulüpten gidersek beraber gideriz" demişti. nbsp;
KARNESi BAŞARILI
Aykut Kocaman, İstanbul, Malatya, Konya ve Ankara'da olduğu gibi F.Bahçe'den de istifa ederek ayrıldı. Kocaman'ın F.Bahçe karnesi başarılı. Görev yaptığı 3 sezonda 1 lig, 2 kupa şampiyonluğu kazanan Aykut Hoca, Mustafa Denizli'den sonra sarı-lacivertlilere ligde şampiyonluk yaşatan ilk yerli teknik adam olurken, 29 yıllık Türkiye Kupası hasretini de noktalayan hoca olarak tarihe geçti. Görevde kaldığı süre boyunca Türkiye'nin en başarılı teknik adamı olan Kocaman, iç sahada 47 maçlık yenilmezlik, deplasmanda 12 maçlık galibiyet rekorlarını kırdı. Kocaman'ın en büyük başarısı ise hiç şüphesiz F.Bahçe'yi Avrupa arenasında yarı finale taşımak oldu.
Kocaman kırgın değilim
Dün iddialar üzerine kısa bir açıklama yapan Aykut Kocaman, "Kimseye kırgın ve kızgın değilim. Bu bir görev değişikliği. 3 Temmuz süreci beni çok yıprattı" derken önümüzdeki günlerde basın toplantısı yapacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...