Osman Baydemir, Kürt lider Mesut Barzani ile görüştü

/ Kaynak: İHA
Osman Baydemir, Kürt lider Mesut Barzani ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret etti. nbsp;Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, beraberinde Barış ve Demokrasi Partisi Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Hewler temsilcileri Cemal Coşkun ve Mehmet Ali Aydın ile birlikte Selahattin kentine geçerek, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü. Görüşmede Baydemir, beraberindeki Coşkun ve Aydın'ın tanıtırken, Türkiye'de legal siyaset yaptığını ve fikir özgürlüğü konusundaki sıkıntılardan dolayı Hewler'e yerleşmek durumunda kaldığını belirtti. Kendisi hakkında da 3 buçuk yıl boyunca Türkiye dışına çıkış yasağı konulduğunu anımsatan Baydemir, yasağın kalkmasıyla birlikte kendisini daha önce telefonla arayan Mahmurlu bir anneye verdiği sözü yerine getirerek Mahmur kampını ziyaret ettiğini söyledi. Kampta Irak hükümetinin sorumluluğunun gereğini yerine getirmediğini ifade eden Baydemir, Mahmur'da görevli öğretmenlere Irak hükümetinin maaşları vermediğini anlattı. Barzani'ye Kürdistan'daki gezi ve gözlemleri hakkında bilgilerini paylaşan Baydemir, Hero Talabani'yi ziyaret ettiğini ve Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu anlatarak, Kürdistan seyahatinin kendisine büyük moral ve çalışma azmi verdiğini ifade etti. Kürdistan bölgesinde Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü konusunda yürütülen imza kampanyasının Türkiye'deki Kürtler arasında büyük bir heyecana neden olduğunu kaydeden Baydemir, Kürtlerin birliği konusundaki konferansın öneminin altını çizdi. Baydemir, Kuzey ile Güney'in yakınlaşmasına vesile olacak kültürel işbirliği, gençler arasındaki spor müsabakaları, festival buluşmalarının önemine dikkat çekti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...