Serdal Adalı 'Querasma'yı geri alabiliriz'

/ Kaynak: CHA
Serdal Adalı 'Querasma'yı geri alabiliriz'

SPOR Haberleri  / CHA

Beşiktaş'ta başkanlığa aday olan Serdal Adalı, Beşiktaşlıların başını kimseye eğdirtmeyeceklerini, gerekirse Querasma'yı geri alabileceklerini belirtti.

Beşiktaş Olağan Seçimli Kongresi'nde başkanlığa adaylığını açıklayan Serdal Adalı, Beşiktaşlıların başını kimseye eğdirtmeyeceklerini söyledi. Beşiktaş'ta başkan adayı Serdal Adalı İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı. Adalı'nın listesinde yer alan ve 2. başkan görevi üstleneceği açıklanan Murat Aksu da toplantıda hazır bulundu. Serdal Adalı yaptığı sunun konuşmasında, "Bugün sizlerle Beşiktaş'ın geleceğini konuşmak için buluşuyoruz. Özellikle Beşiktaş'ın mali açıdan gücü azalmış bir durumda olması beni ve arkadaşlarımı üzüyor." diyerek şöyle devam etti, 'Hedefimiz Beşiktaşımızı yeniden güçlendirmektir. Ortaya koyacağımız yönetim anlayışı gereği yönetim kurulumuz her şeye karışmayacak işi profesyonellere bırakacak. Beşiktaş gücünü Baba Hakkı'dan Süleyman Seba'dan alıyor. Beşiktaşlıların içi rahat olsun. Temel hedefimiz anlık olmayan sürdürülebilir başarıları yakalamaktır. Acil eylem planımızın çerçevesinde gerekli kaynak çalışmalarımızı yaptık. Öncelikle kulübün işleyişini normal hale getireceğiz. Beşiktaş'ın borçla anılan kasası, yönetimimiz göreve geldiğinden hemen sonra normale dönecek." Süleyman Seba Sosyal Tesisleri projesini hayata geçireceklerini de söyleyen Adalı, "Talip olduğumuz bu 110 yıllık çınarın büyüklüğünün farkındayız. Gereken her şey yapılacak." dedi.
ADINI BİLE ANMAK İSTEMİYORUM
Serdal Adalı projelerinden bahsettikten sonra basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Serdal Adalı ilk olarak, şike davasındaki dosyasının olduğunun ve bunun bir sorun teşkil edip etmediğinin sorulması üzerine, "O sürecin adını anmak istemiyorum." dedi.
Serdal Adalı Türkiye'de yaşanan şike sürecinin adını bile anmak istemediğini söyledi. Adalı, "Adını bile anmak istemediğim süreçte Avusturya'dan gelirken vicdanım rahattı. Metriste'de o şekildeydi. Benim haricimde bu süreçte kim varsa herkes görevinin başında. Konu yargıdadır. Yargı ne karar verirse boynum kıldan incedir. Benim bu süreçte şüphem olsaydı burada oturmazdım." dedi.
GEÇMİŞTE DÜZGÜN BİR EKİP KURAMADIM
Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Serdal Adalı, geçtiğimiz yıl aday olmamasının sebebi olarak yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz 2012 döneminde gerek psikolojik gerekse de aile olarak başkanlık için çok hazır değildim. Ancak bir noktada artık Beşiktaş'ın kayyuma devredilmesi konusu söylentisi çıktığı gün buna kayıtsız kalmayacağımı söyledim. Adaylık süreci de bundan sonra başladı. Camiada o zamanlarda gitmediğim kimse kalmadı. Düzgün bir ekip kuramadım. O yüzden başkan adayı olmadım." dedi.
Serdal Adalı, Fikret Orman ve yönetiminin bir tv programında sürekli kaynak bulduklarını ve kulübü düzlüğe çıkardıkları yönündeki söylemleri olduğunu belirterek bu açıklamaların doğru olmadığını iddia etti. Adalı, "150 Milyon TL kaynak sağlandığı belirtiliyor. Nereden sağladınız? Bir anlatında camia öğrensin." dedi.
BEŞİKTAŞLININ BAŞI DİK OLACAK
Serdal Adalı seçim sonrası 17 Haziran sabahında Beşiktaşlıların rakip taraftarlara karşı başının dik olarak dışarı çıkacağını söyledi. Adalı, sözlerine şöyle devam etti, 'Hiç kimsenin şüphesi olmasın 17 Haziran sabahı Beşiktaşlı olan herkes başı dik yürüyecek. Taraftarlarımızın diğer takım taraftarlarına başını eğdirmeyeceğiz. Yıldız futbolcu alacağım diye Beşiktaş'ın parasını sokağa attırmam söz konusu olamaz. Ama Beşiktaş takımı taraftarlarımızın arzu ettiği bir takım olacak.
Artık bu feda muhabbeti beni ve bu camiayı üzmeye de başladı. Fukaralık edebiyatlarıyla iş yapamayız. Üçüncülük lafı bize yakıştırılmasın. Amacımız gerek bütçesiyle gerek başarılarıyla örnek bir Beşiktaş oluşturmak. Önder Özen bizim kafamızdaki sistem. Önder bey'i tanımıyorum. Ama profesyonellerin daha önde olduğu bir ekip bizim hayalimiz ve kurmak istediğimiz bir ekip."
BEŞİKTAŞ'IN CANI SAĞOLSUN
Serdal Adalı Beşiktaş Kulübünden alacaklarının olduğunun hatırlatılması üzerine, "Beşiktaş'ın parası yoksa canı sağolsun." diyerek şöyle devam etti: "Beşiktaş'a yönetici olduğum ilk günden beri para konusu geçtiğinde rahatsız oluyorum. Bana borcu olan kulübümüzün parası yoksa canı sağolsun. Parası olursa öder. Ne yapalım bir yeri satıp benim paramımı verin diyeyim. Olmaz öyle şey."
STADYUM İÇİN BENİMDE KATKILARIM OLUYOR
Serdal Adalı BJK İnönü Stadyumu için kendisinin de katkılarının olduğunu ama mevcut başkanın kendisine bir kere bile teşekkür etmediğini söyledi. Serdal Adalı, şunları söyledi: "Sürekli bakanlıkta stat işi için görüşüyordum. Ama Fikret Orman beni arayıp teşekkür bile etmedi. Burası Beşiktaş herkesin katkısı olacak. Televizyonlarda sadece kendisi yapmış gibi anlatıyor ama başkanın söylemleri doğru söylemler değil.
Stadyumla alakalı daha yıkım kararı alınmamış. Devlet dairelerinde bu kadar takılırsak 14 ay değil 64 ayda bitiremeyiz. Bizim yardımlarımızda görülmeli ve bizim desteğimizi kabullenmeli. Ayrıca sırf seçime denk gelecek diye stadyum meselesinin oldu bittiye getirilmesi çok yanlıştı. Yıkım ihalesi filan ne demek oluyor. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Belki stadyum kazıklarını ben bedava çakacaktım."
Öte yandan Serdal Adalı BJK İnönü Stadyumu ile ilgili 2 sistemlerinin olduğunu ve Beşiktaş'ın kasasından bir kuruş çıkmadan stadyumu yapacaklarını belirtti. Serdal Adalı yeni sezonda maçlarının bir bölümünü İstanbul'da bir bölümünü ise Anadolu'da oynamak istediklerini belirtti.
QUARESMA'YI GEREKİRSE ALIRIZ
Serdal Adalı, en sevdiği futbolcunun Quaresma ve en sevdiği hocanın ise Mustafa Denizli olduğunu söyledi ve gerekirse Querasma'yı geri alabileceğini belirtti. Adalı, sözlerini şöyle tamamladı: "Quaresma ve Mustafa Denizli benim en sevdiğim futbolcu ve hoca. Biz 17 Haziran sabahına kadar hazırlıklarımızı yapacağız. Herkes görecek. Quaresma şu anda Dubai'de o günden beri telefonla dahi görüşmedim. Quaresma'yı taraftar ve camia çok istedi ben de emek verdim. Eğer hocamız isterse Beşiktaş'a faydalı olacağı karar verilirse Quaresma'yı alırız. Bizim istemediklerimizi rakiplerimiz neden istiyor diye bir düşünmek de lazım."

SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...