Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar?

Düzenleyen:
Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar?

SPOR Haberleri

Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Feyenoord'tan deplasmanda puan alırsa turu geçiyor ancak kaybederse hesaplar karışıyor.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi Zorya'yı 2-0'la geçti ve son maçlara lider olarak girdi. Fenerbahçe'nin golleri Stoch ve Kjaer'den gelirken, Sarı Lacivertliler için bir önemli maç da Manchester United-Feyenoord karşılaşmasıydı. Jose Mourinho'nun öğrencileri 35. dakikada Wayne Rooney, 70'te Juan Mata, 75'te Ibrahimovic ve 90'da Lingard'ın golleriyle Feyenoord'u 4-0 mağlup etti. United, bu galibiyetle 9 puana ulaştı ve sıralamada Feyenoord'u geride bıraktı.

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Bir kere Fenerbahçe deplasmanda Feyenoord'u yendiği takdirde diğer maçın skorunu düşünmeden turu geçmiş olacak. Bir başka avantajımız ise beraberlikte de turu geçiyor olmamız. Çünkü Kanarya berabere kalıp, Manchester United, Zorya'yı yense bile United lider oluyor ancak Fenerbahçe de ikinci olarak gruptan çıkıyor.

FEYENOORD FENERBAHÇE'Yİ YENERSE...

Feyenoord, Fenerbahçe'yi mağlup ederse işler karışıyor. O zaman Feyenoord ve Fenerbahçe'nin puanları eşitleniyor. Dolayısıyla United maçının sonucu da önemli oluyor. Burada birçok olasılık devreye giriyor. Feyenoord, Fenerbahçe'yi yenerse iki takım 10 puanda oluyor. Manchester United da Zorya ile berabere kalırsa, bu kez üç takım da 10'ar puanda oluyor. Üç takım da eşit puanda olduğunda Zorya maçları devre dışı bırakılıp, 3 takım arasında bir lig oluşturulup yani 3'lü averaj devreye girip, alınan puanlara bakılıyor ancak bu 3 takım da birbirlerini yenmiş olduklarından o puanlar da eşit oluyor.

AVERAJA KALABİLİR

Bu kez aralarındaki genel averaja bakmak gerekiyor. Manchester United, takımlar arasında en çok gol atan olduğu için bu kez Feyenoord ve Fenerbahçe'yi geride bırakarak gruptan çıkmayı garantiliyor. İkinci takımın Feyenoord mu, Fenerbahçe mi olacağını ise oynanacak son maçın skoru belirleyecek. Feyenoord eğer Fenerbahçe'nin yaptığı gibi temsilcimizi 1-0 yenerse puanın yanında genel averajda da eşitlik oluyor. Bu kez atılan gollere bakıldığında Fenerbahçe önde olduğu için temsilcimiz turu geçiyor. Ancak Feyenoord 2-0 kazanırsa bu kez Feyenoord 3'lü averajın ikinci takımı olup United'ın ardından adını ikinci tura yazdırıyor.

MANCHESTER UNITED ZORYA'YI YENERSE...

Manchester United Zorya'yı mağlup ederse, yine benzer şartlar oluşuyor. Feyenoord'un Fenerbahçe'yi yenmekten başka çaresi kalmıyor. 1-0'lık skorda Fenerbahçe, 2-0'da ise Feyenoord turu geçiyor. Ancak büyük sürpriz olup da Zorya, Manchester United'ı devirirse bu kez Fenerbahçe, Feyenoord'a ne kadar farkla kaybederse kaybetsin Feyenoord ve Fenerbahçe gruptan çıkıyor. Çünkü iki takım 10 puanda olurken, United kaybettiği için 9 puanda kalmış oluyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...