Musul'da kamplar doldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Musul'da kamplar doldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Hazır ve Hasan Şam Çadır Kamp Sorumlusu Ubeyd, "Artık sığınmacı alabilecek gücümüz yok. Kamplarımızda artık boş çadır kalmadı. İvedi bir şekilde 5 bin çadırlık 3'üncü bir kamp kuruyoruz." dedi.

Irak'ın Musul kentindeki çatışmalardan kaçan sivillere yönelik kısa bir süre önce kentin güneydoğu bölgesinde kurulan sığınmacı kamplarının kapasitesinin dolduğu ve yeni kampların kurulması gerektiği belirtildi.

Musul'un güneydoğu bölgesinde kurulan Hazır ve Hasan Şam Kamp Sorumlusu Rızgar Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musul'u kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana aradan geçen bir aylık süre zarfında her iki kampımıza yaklaşık 50 bin sığınmacı geldi." dedi.

Kentte devam eden operasyonlardan dolayı her gün yaklaşık bin sığınmacının kamplara sevk edildiğini aktaran Ubeyd, "Artık sığınmacı alabilecek gücümüz yok. Kamplarımızda artık boş çadır kalmadı. İvedi bir şekilde 5 bin çadırlık 3'üncü bir kamp kuruyoruz." diye konuştu.

Kampa gelen sığınmacılar arasında çok sayıda çocukların da bulunduğunu belirten Ubeyd, Birleşmiş Milletlerin (BM) yardımıyla çocukların yarıda kalan eğitimlerini tamamlamaları için çadır okullar kuracaklarını ve bunun için de kolları sıvadıklarını söyledi.

Musul'daki kaçışların sürekli bir şekilde devam ettiğine dikkati de çeken Ubeyd, BM'nin, bu bölgede yaklaşık 200 ile 300 bin sığınmacının barınabileceği çadır kamplar kurmayı planladığını ifade etti.

Ubeyd, sığınmacılar konusunda önlerinde zorlu bir süreç olduğunu ve birçok engelin kendilerini beklediğini dile getirdi.

Kampta yardım dağıtımında büyük izdiham

Türk Kızılayı, Irak Kızılayı, BM ve diğer uluslararası yardım örgütleri, farklı aralıklarla kamp sakinlerine yardım dağıtıyor. Hazır Kampı'nda dağıtılan yardım paketlerini almaya çalışan insanların birbirini ezerek çadırlarına erzak götürmeye çalıştıkları görüldü.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Casim el-Caf, dün yaptığı yazılı açıklamada, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana toplam 71 bin 119 sivilin yerinden olduğunu ifade etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...