Avustralyalılar aile içi şiddete karşı yürüdü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avustralyalılar aile içi şiddete karşı yürüdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle binlerce kişinin katılımıyla gösteri düzenlendi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1999 yılında ilan ettiği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yüzlerce Avustralyalı, Melbourne Federasyon Meydanı'nda kadına yönelik ve aile içi şiddeti protesto etmek üzere bir araya geldi.

"Aile içi şiddete karşı yürüyün" temasıyla düzenlenen gösteriye, Victoria eyalet hükümeti Kadın Bakanı Fiona Richardson, emniyet görevlileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Richardson, meydanda toplanan kalabalığa hitaben konuşmasında, 25-Kasım-10 Aralık arasında 16 gün boyunca aile içi şiddete karşı çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Yıl içinde 37 kadının aile içi şiddete maruz kalarak hayatını kaybettiğini açıklayan Richardson, "Ortalama her hafta bir kadın, eşi yada eski eşki tarafından öldürüldü." ifadesini kullandı.

Şehir merkezinde yapılan yürüyüşle son bulan gösteri yaklaşık 3 saat sürdü.

Avustralya'da polis raporlarına göre her iki dakikada bir aile içi şiddet vakası yaşanıyor. Ülke genelinde bir saatte 30 vaka, bu yıl ortalama günde 723 aile içi şiddet vakası meydana geldi.

Ülkede önemli sorunlardan bir haline gelen aile içi şiddeti önleyebilmek için çalışma başlatan yetkililer önemli olayları araştırmak için bir komisyon kurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...