Malta Başbakanı Muscat'dan İngiltere'ye Brexit uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Malta Başbakanı Muscat'dan İngiltere'ye Brexit uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Malta Başbakanı Muscat, "Hepimiz birşeyler kaybedeceğiz ancak İngiltere'nin, şu andakinden daha iyi bir anlaşmayı elde edeceği gibi bir durum yaşanmayacak." dedi.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, İngiltere'nin AB'den resmi çıkış (Brexit) müzakerelerinin karmaşık geçeceğini belirterek, "Hepimiz birşeyler kaybedeceğiz ancak İngiltere'nin, şu andakinden daha iyi bir anlaşmayı elde edeceği gibi bir durum yaşanmayacak." dedi.

Malta'nın lideri Muscat, Brexit'e ilişkin İngiliz yayın kurumu BBC'ye açıklamalarda bulundu.

Brexit çerçevesinde İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın, ülkesinin "tek pazarda kalmaya devam etmesi ancak AB vatandaşlarının serbest dolaşımına sınırlamalar getirilmesi" yönündeki önerisine değinen Muscat, "Böyle bir şey olmayacak. İngiltere için adil bir anlaşma istediğimize yönelik yaklaşımımızda hepimiz gayet açık olduk. Ancak bu tür bir adil anlaşma kendi kendine daha üstün bir anlaşmaya dönüşemez." dedi.

Muscat, İngiltere ile AB arasında yapılacak resmi Brexit müzakerelerinin karmaşık geçebileceği değerlendirmesinde bulunurken, görüşmelerde, bir tarafın kazanıp diğer tarafın kaybedeceği bir durumun yaşanmayacağını vurguladı.

Muscat, "Hepimiz bir şeyler kaybedeceğiz ancak İngiltere'nin, şu andaki halinden daha iyi bir anlaşmayı elde edeceği gibi bir durum yaşanmayacak. (Müzakereler) Karmaşık olacak. Boşanmalar hiçbir zaman kolay olmaz. En azından katıldığım meclis toplantılarında, Avrupa tarafından kesinlikle blöf yapılmadığını biliyorum. Avrupalı liderler 'bu duruşla başlayacağız, daha sonra tavrımızı yumuşatacağız' diyorlar. Hayır, gerçekten ve tam olarak duruşumuz bu ve değişeceğini öngörmüyorum." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...