Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çinli ulaşım firması Ctrip, Skyscanner'i 1.4 milyar pounda satın aldı

Düzenleyen:
Çinli ulaşım firması Ctrip, Skyscanner'i 1.4 milyar pounda satın aldı

DÜNYA Haberleri

İngiliz kökenli ulaşım araştırma Skyscanner şirketi Çin'in en büyük ulaşım firması olan Ctrip tarafından satın alındı. Skyscanner'in değeri yaklaşık 1.4 milyar pound olarak bildirildi.

Merkezi Edinburgh'da bulunan firma 30dan fazla dilde ulaşılabilir ve 60 milyona yakın aktif aylık abonesi bulunuyor. Bu firma ülkeler arası müşterileri için farklı otellerin, uçuşların, kiralık araçların fiyatlarını karşılaştırıyordu. Skyscanner ekibi bunun aynı ekiple bağımsız bir şekilde devam edeceğini duyurdu.

Simon Jack: Skyscanner'in anlasması iyi mi kötü mü?
Bu anlaşma haberi Bakan Philip Hammond'un İngiltere'de yeni başlangıç yapan dijital firmalara yapılacak olan 400 milyon poundluk yardım haberinden sadece saatler sonra gerçekleşti.

Güz bildirgesinde Hammond, "Yeni kurulan ve hızlı bir şekilde büyüyen dijital firmaların büyük firmalar tarafından egale edilmesi konusunda ilk adımı atacağım." şeklinde açıklamalarda bulundu.

GÜÇLÜ TEKNOLOJİ

Ctrip 1999 yılında kuruldu ve Çin'in en büyük seyehat firmalarından biri olmayı başardı. Ctrip ortak kurucularından ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olan James Jianzhang Liang, "Bu anlaşma iki uzun vadede güçlendirecek." şeklinde konuştu. "Skyscanner bizim uluslararasındaki yerimizi tamamlayacak ve Ctrip de tecrübesiyle Skyscanner firmasına her konuda yardımcı olacaktır." diye ekledi.

Skyscanner 2003 yılında kuruldu. Şirketin ortak kurucularından biri olan Gareth Williams, bu anlaşmanın firmasını "Dünya'nın her yerindeki tüm seyehatçiler için seyehatı kolay hale getirme" hedeflerine bir adım daha yaklaştırdığını söyledi.

Çinli ulaşım firması Ctrip, Skyscanner'i 1.4 milyar pounda satın aldı

BBC'den Dougal Shaw'ın Williams görüşmesi

"Gareth Williams ile görüşmek için sekreterlerinden uzun süren bir süreçle randevu almanız gerekiyor ama ona ulaştığınız zaman sanki bir arkadaşınızla kafede oturup sohbet ediyormuşsunuz havasıyla konuşuyorsunuz. Ki şirketin kurulma hikayesi de aynı bu şekilde. Gareth Williams Skyscanner'in ilk temellerini 2001 yılında 2 arkadaşıyla birlikte bir kafede otururken atmıştır. Çok tutkulu bir kayakçı olan Williams'ın, kayak merkezlerine olan uçuş süreleri yüzünden morali bozuluyordu. Yaklaşın ve dikkatle dinleyin konuşulan her kelime ölçülü ve tam hedef atışı olarak görülür. Onunla bu yaz CEO Sırları'nın kayıtlarında tanıştım.  

Gareth Williams, "Ctrip ve Skyscanner'in bir ortak noktası var o da uzun süren seyehat süreleri sorununu çözmek. Bunu yapmak için çok güçlü bir teklonoji ve seyehatçının ilk yaklaşımı önemli." dedi.

Satış Skyscanner'ın büyümesi için yeni bir yatırım yapacağı haberinin üstünden 1 sene yapıldı. Skyscanner'in sponsor firmaları arasında Malezya hükümetinin de stratejik harcama danışma firması da olan Sequoia ve Yahoo Japan var. 

Şangay merkezli Ctrip, Çin'in internet devi olan Baidu'nun sahip olduğu Qunar'la birleşerek Çin'in en büyüğü haline geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...