İsrail'e gözdağı verdi

/ Kaynak: İHA
İsrail'e gözdağı verdi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Esad Lübnan'ın El Manar televizyon kanalına yaptığı açıklamada Rusya'dan yollanan S-300 uçaksavar roketlerinin ülkeye ulaştığını ifade etti.

Hizbullah'a bağlı El Manar televizyonuna röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Esad açıklamasında, "Suriye, Rus uçaksavar füzelerinin ilk sevkiyatını aldı. Geri kalan sevkiyatta yakında gelecek" dedi. nbsp;Esad, Rusya'nın silah sevkiyatı ve Hizbullah'ın yardımları sayesinde Suriye ordusunun muhaliflere karşı büyük zaferler kazandığını ifade ederek, çatışmalarda askeri güç dengelerini ele geçirdiklerini kaydetti. nbsp;İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un, geçtiğimiz günlerde yaptığı, İsrail ordusunun füzelerin teslimatını engelleyeceğine yönelik açıklamalarını da cevaplayan Esad, İsrail tarafından açılacak herhangi bir ateşe karşılık vereceklerini belirtti. nbsp;Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, hükümetin Cenevre'de düzenlenecek toplantıya katılacağını ancak toplantıdan bir sonuç çıkmayacağına inandığını dile getirerek, muhalefetle savaşmaya devam edeceklerini söyledi. nbsp;Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı muhaliflere destek vermekle suçlayan Esad, "Terörist grupları destekleyen Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ı kınıyoruz. Bu ülkelerin sağladığı destek yüzünden bugün Suriye'de faaliyet gösteren yabancı ve Arap kökenli 100 bin silahlı savaşçı var" şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...