Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnşaatçı dolardan TL’ye geçiyor!

Düzenleyen:
İnşaatçı dolardan  TL’ye geçiyor!

Ekonomi Haberleri

Son aylarda dolarda yaşanan aşırı değerlenme inşaat sektörünü harekete geçirdi.

Önder Çelik İSTANBUL

Dolarla satış yapan bazı firmalar fiyatlarını belli bir kur seviyesinden sabitlerken, bazıları da TL ile satış yapmaya başladı. Ferko İnşaat’ın Kâğıthane’de 120 milyon dolar yatırımla hayata geçireceği karma proje Ferko Line’da da ofis fiyatları dolardaki ‘oynaklık’ sebebiyle TL’ye döndü. 105 bin metrekare inşaat alanında 4 blok hâlinde yükselecek projede; büyüklükleri 166 ile 1624 metrekare arasında değişen 192 adet ofis, 38 adet ticari ünite ile Er Yatırım’ın Four Points by Sheraton markası altında işleteceği 173 odalı otel yer alıyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, son dönemde dolarda yaşanan yükseliş nedeniyle ofislerde TL’ye dönme kararı aldıklarını söyledi. Meriçten; “Sabahtan akşama kadar bile kur oynadığı için biz de dolardan TL’ye dönme ihtiyacı duyduk. Müşterilerimizi düşünerek böyle bir önlemi aldık” dedi. Ferko Line’da; ticari alanların metrekare satış fiyatı 9 bin dolar ila 12 bin dolar arasında farklılık gösterirken, ofislerin metrekare satış fiyatı 11.750 TL ile 14 bin 500 TL arasında değişiyor. Gökçe Meriçten, 2017 içinde 4 projenin daha lansmanını yapacaklarını söyledi. 

“ÇEKMECE PROJE YAPMIYORUZ”

Ferko Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Meriçten, istihdam ve millî gelire katkısı açısından inşaatın dinamo sektör olduğunu belirterek Levent’teki Ferko Signature’ın 4-5 aya biteceğini söyledi. “Çekmece proje yapmıyoruz” diyen Meriçten; “Eskiden imar planları bir kere yapılırdı. Şimdiki gibi sürekli değişmezdi. Yatırımcı müdahil olmadan mimar kendi başına proje yapıyor” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...