Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taksim Gezi Parkı'nda nöbete gazlı müdahale

Taksim Gezi Parkı'nda nöbete gazlı müdahale

YAŞAM Haberleri

Taksim Gezi Parkı'nda yıkıma karşı direnen gruba sabah saatlerinde polis ekipleri, TOMA araçları ve biber gazıyla müdahale ederek dağıttı.

Taksim Gezi Parkı'nda bekleyen gruba saat 05.00'te polis ekipleri, TOMA araçları ve biber gazıyla müdahale etti. nbsp;Gece geç saatlerde eylemcilere destek vermek için gezi parkına gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Müslim Sarı'nın konuşma yapacağı alana, eylemcilere müdahale edildiği sırada polis biber gazı attı. Danışmanları, "Burada milletin vekili var" diye bağırınca polis gazı atmayı kesti. İlhan Cihaner ise "Valiyi, emniyet müdürünü aradım, hiçbiri telefonunu açmadı" dedi. Milletvekilleri biber gazı atılmasının durdurulmasını istedi. nbsp;Polisler, daha sonra direnen grubu TOMA araçları ve biber gazıyla dağıttı. nbsp;Eylemciler de polislere şişe, taş ve sopalarla karşılık verdi. Polisler eylemcilerin çadırlarını ve flamalarını toplayarak zabıtalara teslim etti. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan çıkardı. nbsp;Kaçan eylemcilerden bazıları meydandaki merdivenin beton korkuluklarının devrilmesi sonucu yaralandı. nbsp;Yaralılar olay yerine çağrılan ambüulanslarla hastanelere kaldırıldı. Daha sonra ikiye ayrılan grubun bir kısmı Harbiye'ye, diğer kısmı ise İstikla Caddesi'ne doğru kaçtı. Peşlerinden giden çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı. Direnenlerden bazılarını gözaltına altı. Taksim Gezi Parkı'nın etrafında tedbir amaçlı itfaiye araçları ile 112 Acil Sağlık ekipleri bekletiliyor. nbsp;Etrafı barikatlarla çevrilen parka girişe izin verilmiyor nbsp;Polisin sabah saatlerinde biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttığı eylemciler, parkın etrafında yeniden gruplar halinde toplandı. nbsp;Taksim Meydanı'nda tekrar bir araya gelen grubu, polis tazyikli su sıkarak dağıttı. nbsp;
Mete Caddesi'nde toplanan bir başka grup da etrafı barikatlarla çevrilen parka girmek istedi. Parka giremeyen gruptakilerin oturma eylemi yapması nedeniyle caddede trafik bir süre aksadı. Bir süre oturan eylemcilere caddeden geçen bazı kişiler de destek verdi.
Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, daha sonra barikatların önünde oturma eylemi yaptı. nbsp;
Gruptakiler, burada bekleyen polislere börek ikram etti. İkramı kabul etmeyen polisler, daha sonra biber gazı karıştırılmış tazyizkli su kullanarak grubu dağıttı.
Etrafı barikatlarla çevrilen parka girişe izin verilmiyor. Gruptakiler nedeniyle bölgede trafik zaman zaman aksıyor. nbsp;
Öte yandan polisin sabah saatlerindeki ilk müdahalesinin ardından bazı eylemcilerin İstiklal Caddesi'ne doğru kaçtığı, caddedeki bazı dükkanların camlarının kırıldığı görüldü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...