Otomobil su kanalına uçtu: 2 ölü, 1 yaralı

Düzenleyen:
Otomobil su kanalına uçtu: 2 ölü, 1 yaralı

YAŞAM Haberleri

FETHİYE'de sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil su kanalına uçtu. Kazada 18 yaşındaki Ali Geyik ve 15 yaşındaki Hasan Türkaslan öldü. Suya gömülen araçtan son anda çıkan 15 yaşındaki Eren Özmen ise yaralı kurtuldu.

Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Patlangıç Mahallesi Mustafa Severoğlu Caddesi'nde meydana geldi. Ali Geyik, yönetimindeki 48 NR 196 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirince araç tel örgüleri aşarak yaklaşık 5 metre yükseklikten DSİ su kanalına uçtu. Kazayı görenler durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ekipleri çevrede bulunanlar da yardım ederken, Eren Özmen otomobilin camı kırarak dışarı çıktı. Araçtan çıktıktan sonra akıntıya kapılan Özmen, yaklaşık 300 metre ileride suyun yüzeyindeki boruya sarılarak hayata tutundu. İtfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarılan Eren Özmen, otomobildeki iki arkadaşının bulunduğunu ve onların kurtarılmasını istedi. Sağlık ekipleri Eren Özmen'e müdahale ederken, yoldan geçen biri akıntıya kapılan bir kişinin olduğunu söyledi. Akıntı yönüne koşan bir itfaiye eri beline halat bağladıktan sonra suya girerek Hasan Türkaslan'ı yakaladı. Sudan çıkarılan Hasan Türkaslan, kalp masajıyla yaşama döndürüldükten sonra sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Hasan Türkaslan, kurtarılamadı. 
Eren Özmen'in ifadesine göre çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, kanalda kayıp olan Ali Geyik'i ararken, itfaiye ekipleri de vinçle suya gömülen otomobili kanaldan çıkardı. Geyik, çıkarılan otomobilin içinde ölü olarak bulundu. Kazada ölen Ali Geyik ve Hasan Türkaslan'ın cesetleri savcının incelemesi ardından Fethiye Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. 
Otomobil su kanalına uçtu: 2 ölü, 1 yaralı

"TEL ÖRGÜLER YETERSİZ, SÜREKLİ KAZA OLUYOR"
Kaza ardından ifadesine başvurulan Eren Özmen, otomobili kullanan Ali Geyik'in 1 ya da 2 şişe bira içmiş olabileceğini öne sürdü. Çevre sakinlerinden Mehmet Beder ise, kanal kıyısında yeterli önlem alınmadığını ve kendisinin de aynı yerde kaza yaptığını belirtirken, "Kanaldan çıkmak çok zor. Bende geçen yıl kaza yaptım. Sürüklendiğimi görenler halat atmasa belki bende ölmüştüm. Buraya artık tedbir alınması gerek. Demir bariyer yapmak çok mu zor. Burada insanlar ölüyor. Tel örgüler yetersiz kalıyor" dedi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...