Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mavi Marmara baskını, yıldönümünde protesto edildi

/ Kaynak: AA
Mavi Marmara baskını, yıldönümünde protesto edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

MAZLUMDER üyeleri, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutunun yanındaki parkta kanlı Mavi Marmara baskınını üçüncü yıldönümünde protesto etti.

MAZLUMDER üyeleri, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda düzenlenen saldırının 3. yılı nedeniyle İsrail'in Ankara Büyükelçiliği konutunun yanındaki parkta, dün akşamdan saldırının yaşandığı sabah saatine kadar oturma eylemi yaptı. nbsp;Filistin bayrakları taşıyan MAZLUMDER üyeleri, "Katiller hesap vermeden bu davadan vazgeçmeyiz", "Mavi Marmara onurumumuzdur" yazılı pankartlar açarak, "Mazlumların kanı zalimleri boğacak", "Katil İsrail, Ortadoğu'dan defol" sloganları attı. nbsp;Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırının saati olan 04.00'te grup adına yapılan basın açıklamasında, suçluların cezalandırılmasını engelleyici bir anlaşmaya varılacak olmasının hem insanlığın onurunu çiğneyeceği hem de vicdanları yaralayacağı kaydedildi. nbsp;Açıklamada, yapılacak bir anlaşmayla abluka ve Mavi Marmara Davası'nın düşmesi gibi bir sonucun alınmasında kaybeden tarafın Türkiye olacağı belirtilerek, "MAZLUMDER olarak insanlık dışı bir saldırının sorumlularının yargı önünde hesap vermesini ve katillerin cezalandırılmasını istiyoruz" ifadesi kullanıldı. nbsp;İsrail ile ilişkilerin geliştirilmesinin Türkiye'ye ve barıştan yana olan dünya halklarına bir faydası olmadığı ileri sürülen açıklamada, barış isteyen halkların İsrail'in karşısında olduğu, Türkiye halkının tamamının da Mavi Marmara'nın tarafında, İsrail'in karşışında bulunduğu dile getirildi.Açıklamadan sonra tekbir getirip İsrail aleyhinde sloganlar atan grup dağıldı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...