Aziz Yıldırım ile 15 yıl 13 hoca

Aziz Yıldırım ile 15 yıl 13 hoca

SPOR Haberleri

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana istikrardan bahseden Aziz Yıldırım, 13 teknik adam eskitti. Yıldırım'ın en istikrarlı hocalarından 3 yıl koltukta oturan Kocaman.

Aziz Yıldırım, 15 Şubat 1998'de F.Bahçe'de başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana 13 farklı teknik adamla çalıştı. 15 senelik sürede sürekli istikrardan bahseden Yıldırım'ın en istikrarlı hocalarından 3 yıl koltukta oturan Aykut Kocaman olmuştu. Ancak, "Ben giderim o kalır. Aykut Kocaman F.Bahçe'nin Alex Ferguson'u olacak" sözleri henüz tazeliğini korurken Yıldırım 14. hoca için kolları sıvadı. Otto Bariç'le başlayan Aziz Yıldırım döneminde, Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, Zdenek Zeman, Turhan Sofuoğlu, Mustafa Denizli, Werner Lorant, Oğuz Çetin, Tamer Güney, Christoph Daum (2 dönem), Arthur Zico, Luis Aragones ve son olarak Aykut Kocaman F.Bahçe'ye teknik direktörlük yaptı.
REKORLARI KIRARAK GİTTİ
Kocaman, 3 yıl aralıksız koltukta oturarak Daum'la birlikte en istikrarlı hoca olurken, Mustafa Denizli'nin ardından F.Bahçe'ye lig şampiyonluğu yaşatan 2. Türk hoca olarak tarihe geçti. Zico'nun Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinin üzerine Avrupa Ligi yarı finali koyan yine Kocaman oldu. Diğerlerinden farklı olarak o kovulmadı, kendisi gitti. Tam anlamıyla zirvede bıraktı. Kocaman'ın görevde olduğu süre içinde F.Bahçe, genelde yüzde 59, Kadıköy'de yüzde 77.7 kazanma oranıyla en çok puan toplayan takım oldu. İç sahada 47 maçlık yenilmezlik, dış sahada 12 maçlık galibiyet serisi, bir sezonda en çok maç yapan Türk takımı rekorları onun döneminde F.Bahçe'nin oldu. Kocaman, F.Bahçe'nin başında üst üste en çok lig maçına çıkan hoca olarak da tarih yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...