Doğumda çocuğu ile birlikte öldü

Düzenleyen:
Doğumda çocuğu ile birlikte öldü

YAŞAM Haberleri

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde ikinci çocuğuna hamile 35 yaşındaki Zeynep Atakcı, ilçedeki Devlet Hastanesinde doğum sırasında bebeğiyle birlikte öldü.

Naci Atakcı eşinin ihmal sonucu öldüğünü öne sürerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Doğubayazıt'ın Hasankeyf Mahallesi'nde oturan Naci ve Zeynep Atakcı çifti, ikinci çocuk için gün sayarken, 9 aylık hamile Zeynep Atakcı'nın sancıları 23 Kasım günü arttı. Bunun üzerine akrabaları tarafından Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Atakcı'nın sancıları yoğunlaşınca, doğuma alındı. Ancak, doğum gerçekleşmeyince biraz daha beklemesi için servise gönderildi. Bu arada Zeynep Atakcı'nın tansiyonu arttı, iddiaya göre doktorların müdahalede gecikmesi üzerine genç kadın çocuğuyla birlikte kurtarılamadı. Ablasına hastanede refakatçilik yapan kız kardeşi Laika Karakurt şöyle dedi:
"Ablamın kanaması vardı. Doğuma aldılar, 'Az kalmış' dediler. Bir türlü doğumu olmuyordu. Ablam çok zorlandı sonra ’Artık sancım yok’ dedi. Doğum olmayınca tekrar odaya aldılar. ’Biraz gezsin sancı gelince doğuma alırız’ dediler. Sonra ablamın doğumu gecikince tansiyonu yükseldi. Çağırdım gelip bir serum taktılar. Ablam biraz sonra ağırlaşınca 'ha geldik ha geliyoruz' deyip oyaladılar. Sonra gidip 'ablamın çenesi tutulmuş kadın donmuş' dedim. Onlar gelene kadar ne fayda ablam vefat etti. Ablam ihmal sonucu bebeğiyle öldü." 

Eşi ve çocuğunu kaybeden Naci Atakcı ise cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Atakcı, şöyle konuştu: "Baldızım telefon açtı, ‘battaniye, elbise al hastaneye gel’ dedi. Aradan 5 dakika geçmedi ki tekrar arayıp ‘eşin fenalaştı çabuk gel’ dedi. Ben gelip içeriye girmek istedim bırakmadılar. Zorlayarak içeriye girebildim. Girdiğim de eşim vefat etmişti. Baktım ki iki hemşire eşimin başında durmuş bekliyorlar. Ondan sonra doktorlar geldi. Eşim ihmal sonucu öldü." 
Hastane yönetimi iddiayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...