ABD, Rusya ve BM arasında üçlü Suriye toplantısı

/ Kaynak: AA
ABD, Rusya ve BM arasında üçlü Suriye toplantısı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Cenevre 2 Konferansı'na hazırlık amacıyla 5 Haziran'da Cenevre'de bir araya gelecek.

ABD, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinin, Cenevre 2 Konferansı'na hazırlık amacıyla 5 Haziran'da bir araya geleceği bildirildi. BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, "ABD, Rusya ve BM yetkililerinin 5 Haziran'da Cenevre'de, Suriye konusunda ABD-Rusya girişimi altında yapılması tasarlanan uluslararası konferansın hazırlakları çerçevesinde üçlü bir toplantı yapacaklarını teyit ederiz" ifadesi kullanıldı. BM'nin bu toplantıda, BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi tarafından temsil edileceği bildirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de toplantıda ABD'yi, ABD Dışişleri Bakanlığı siyasi işlerden sorumlu Müsteşarı Wendy Sherman ve ABD Dışişleri Bakanlığı Yakındoğu işlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili Elizabeth Jones'un temsil edeceğini kaydetti. Psaki ayrıca, toplantı kararına ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un geçen hafta yaptığı toplantıda karar verildiğini ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...