Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal medyada teröristi öven genç kıza şartlı hapis

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sosyal medyada teröristi öven genç kıza şartlı hapis

DÜNYA Haberleri  / AA

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da terör saldırılarını gerçekleştiren terörist Omar el-Hussein’i Facebook paylaşımında övmekle suçlanan genç kız, şartlı hapis cezasına mahkum edildi.

Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’da geçen yıl Şubat ayında gerçekleşen iki terör saldırısını sosyal medya sitesi Facebook’ta paylaştıktan sonra saldırganı öven yorumlar yazan 17 yaşındaki bir kız, 4 ay şartlı hapis cezasına çarptırıldı.

Omar el-Hussein adlı saldırganın geçen yıl şubat ayında Kopenhag’da gerçekleştirdiği terör saldırılarının ardından 16 Şubat 2016’da sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘İslama giden yol’ adlı grupta teröriste yönelik, "Bu şekilde ölmesi çok yazık, ama o başka hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir şeyi yaptı. O bunu peygamber Muhammed için yaptı. O gerçek bir kahraman” yorumunu yazan Afganistan vatandaşı bir genç, kız Kopenhag Şehir Mahkemesinde görülen davada suçlu bulundu.

Yorumu yazdığı tarihte 16 yaşında olan genç kız, yaptığı paylaşımın Danimarka medyasında yer almasının ardından Omar el-Hussein’i övmekle suçlandığı yorumu sildi.

Yorumunu silmesine rağmen hakkında ‘Terör çağrısı yapmaktan’ dava açılan genç kızın tutuksuz yargılandığı davada, 4 ay hapsi ve Danimarka’dan şartlı sınır dışı edilmesi isteniyordu. Mahkemede yorumu yazdığını itiraf eden genç kız, terör çağrısı yaptığı suçlamasını ise reddetti.

Mahkemenin 18 Kasım’daki duruşmasında pişman olduğunu vurgulayan genç kız, yazdığı yorum hakkında, "O an ne düşündüğümü bilmiyorum. Bir terörist için asla bu sözleri kullanamam, bu tür insanlar cenneti hakketmiyor." diye konuştu.

Kopenhag Şehir Mahkemesi, bugün görülen davada kararı açıklayarak, yaptığı paylaşımdan dolayı suçlu bulduğu 17 yaşındaki genç kızın 4 ay şartlı hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme genç kızın, hapis cezasının yanı sıra, 100 saat kamuya yararlı bir işte çalışmasını da şart koştu.

Kopenhag’daki saldırılar

Omar el-Hussein, 14 Şubat 2015'te İsveçli karikatürist Lars Vilks için Danimarka’da kurulan ‘Lars Vilks Komitesi’ tarafından Kopenhag’ın Österbro semtindeki Krudttönden adlı kültür evinde organize edilen etkinliğe saldırarak, burada film yönetmeni Finn Nörgaard’un ölümüne yol açarken, 3 kişiyi de yaraladı.

Terörist, 14 Şubat’ı 15 Şubata bağlayan gece Kopenhag’ın merkezindeki bir sinagoga da saldırı düzenledi. Sinagog’un önünde nöbet bekleyen görevli Dan Uzan’ı öldüren el-Hussein iki polisi de yaraladı. Omar el-Hussein, 15 Şubat sabahı 04.50’de evine dönerken kendisini bekleyen polislerin 'Dur' ihtarına uymayınca vurularak öldürüldü.

Saldırgan Omar el-Hussein’e terör saldırılarında yardım ve yataklık etmekle suçlanan 4 zanlı, bir buçuk yıldır tutuklu yargılandıkları davanın 27 Eylül’de görülen duruşmasında beraat etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...