Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Ebu Seyyaf ile görüşmeye hazır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Ebu Seyyaf ile görüşmeye hazır

DÜNYA Haberleri  / AA

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, terör örgütü Ebu Seyyaf ile savaşmanın barış getirmeyeceğini söyledi.

Filipinler'de Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Ebu Seyyaf terör örgütüyle barış görüşmelerine hazır olduğunu açıkladı.

Duterte, Zamboanga kentinde yaralı askerlerin tedavi gördüğü askeri hastaneye düzenlediği ziyarette yaptığı konuşmada, örgütle "topyekun savaşmanın" ülkeye barış getirmeyeceğini hatta özellikle sivil kayıplar olmak üzere ağır bedelleri olabileceğini belirtti.

Duterte, isterse orduyu hemen örgütle savaşmaya gönderebileceğini ancak şiddet kullanarak barış elde edemeyeceklerini söyledi.

Ebu Seyyaf militanlarına, suç teşkil edecek faaliyetlere son vermesi çağrısı yapan Duterte, örgütün adam kaçırma ve şiddet olaylarını bırakması durumunda barış görüşmelerini başlatmaya hazır olduğunu vurguladı.

Görüşmelerin başlaması için örgütü ziyaret edebileceğini de ifade eden Duterte, "Beni öldürürlerse kazanacakları hiçbir şey yok. Hadi halkımıza bir şans verelim. Biz burada ağır yaralı insanları sonsuza kadar tedavi edemeyiz. Özerklik veya federalizm istiyorsanız ben hazırım. Kendimi Filipinler'in tamamında Moro'yu yatıştırmaya adadım." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Duterte, öldürme ve şiddete son verilmesi halinde federal yapılanma gibi bir yapı üzerinde görüşülebileceğini ve bu şekilde barışın sağlanabileceğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...