Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'dan AB'ye göçmen krizi eleştirisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yunanistan'dan AB'ye göçmen krizi eleştirisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas, göçmen krizinde Yunanistan'a Avrupa Birliğinden (AB) gelen sınırlı desteği eleştirerek, "Bu kadar büyük fedakarlıklardan sonra kimse bize parmak sallayamaz." dedi.

Meclis oturumunda yaptığı konuşmada Mouzalas, Yunanistan'daki göçmenlerin durumunu ve son gelişmeleri değerlendirdi.

Mouzalas, Türkiye-AB göçmen mutabakatının ardından adalarda zor şartlarda tutulan göçmenlerin hassas gruplar başta olmak üzere bir kısmının anakaraya taşınmaması halinde, mutabakatın tehlikeye gireceği uyarısında bulunarak, belirlenen bin 500 kişinin kademeli olarak Atina'ya taşındığı bilgisini paylaştı.

Göçmenlerin iltica başvurularının çok yavaş sonuçlanması sebebiyle adalarda yaşanan sorunlara ilişkin eleştirilere yönelik Mouzalas, personel eksikliklerini sebep olarak gösterdi.

"400 uzman gelecek dediler 36 kişi geldi"

Mutabakat kapsamında AB tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediğini vurgulayan Mouzalas, "Avrupa bize 400 uzman göndereceğini vaat etmesine rağmen şimdiye dek sadece 36 kişi geldi. Yeni yapılan bir anlaşmadan sonra ise yeniden 100 kişinin gönderileceği söylendi ama hala bekliyoruz. Bu kadar büyük fedakarlıklardan sonra kimse bize parmak sallayamaz." şeklinde konuştu.

Yunanistan'ın mutabakat kapsamında adalarında göçmen sayısı 16 bini aşarken, barınma kapasitesi bu sayının sadece yarısını karşılayabiliyor. Yaklaşık 8 aydır adalarda tutulan göçmenlerle yerel halk arasında zaman zaman şiddet olayları yaşanırken, Türkiye'ye geri gönderilen göçmen sayısı yavaş ilerleyen işlemler sebebiyle binin altında kaldı.

Öte yandan, Midilli'deki Moria göçmen kampında ocak tüpü patlaması sebebiyle biri çocuk iki göçmenin ölmesine, iki göçmenin de ağır yaralanmasına sebep olan olaya ilişkin Başbakan Aleksis Çipras, kamplardaki şartların iyileştirilmesi sözünü verdi. Yaralı iki göçmen tedavi edilmek üzere başkent Atina'ya getirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...