Otto Kasırgasında ölü sayısı 9'a yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Otto Kasırgasında ölü sayısı 9'a yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Amerika ülkelerinden Kosta Rika'nın Karayip sahillerini etkisi altına alan Otto Kasırgasında ölü sayısı 9'a yükseldi.

Kosta Rika'nın Karayip sahillerini etkisi altına alan Otto Kasırgası'nda ölü sayısının 9'a yükseldiği bildirildi.

Kosta Rika Cumhurbaşkanı Luis Guillermo Solis, ülkenin güneyindeki Nikaragua sınırına yakın Bagaces ve Upala bölgelerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı.

Bölgenin, normalde bir ay içinde aldığı yağışı bir günde aldığını belirten Solis, kasırganın, ülkenin kahve gibi önemli tarım ürünlerine zarar verebileceği endişesinin devam ettiğini söyledi.

Bu arada Nikaragua'yı da etkisi altına Otto Kasırgası nedeniyle ilan edilen "acil durumun" kaldırıldığı belirtildi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı Nikaragua'da 400 evin zarar gördüğü kaydedildi.

Kosta Rika'da kasırga tehdidi nedeniyle 2 bin 500 kişi evlerinden tahliye edilmiş, ülke genelinde okullar kapatılmıştı.

ABD ve Panama başta olmak üzere birçok ülke, arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için bölgeye helikopter ve uçak göndermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...