Veysi Patır, '3 yılda 580 turist İslamiyet'i seçti'

Veysi Patır, '3 yılda 580 turist İslamiyet'i seçti'

GÜNDEM Haberleri

İstanbul İl Müftü Yardımcısı Veysi Patır, İstanbul'daki 39 ilçe genelinde son 3 yılda 580 yabancı turistin Müslüman olduğunu söyledi.

Türkiye'ye gelen turistler, ülkemizin manevi havasından da nasipleniyor. İstanbul İl Müftü Yardımcısı Veysi Patır,İstanbul'daki 39 ilçe genelinde son 3 yılda 580 yabancı turistin Müslüman olduğunu söyledi. Patır'a göre; insanlar ezan sesinden, gördükleri rüyalardan ya da komşularından etkilendikleri için Müslümanlığı tercih ediyor. En çok da kadınların İslamiyet'e geçtiğini kaydeden Patır, bunun sebebini şöyle açıkladı: "Kadınlarda şefkat ve merhamet erkeklere nazaran daha fazla." Dinlere göre bakıldığında ise, en çok Hıristiyanlık'tan Müslümanlığa geçiş oldu. 2010 yılından beri 533 Hıristiyan Müslüman olurken; ateistlerden 24 kişinin İslamiyeti tercih ettiği görülüyor. Budizm'den İslamiyet'e geçenlerin son 3 yıldaki sayısı ise 12. Ülkelere bazında ele alındığında, nbsp;102 kişi ile Moldovya ilk sırada yer alıyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...