‘CFO’lar ne karamsar ne de panik! Fırsat kolluyoruz

Düzenleyen:
‘CFO’lar ne karamsar ne de panik! Fırsat kolluyoruz

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin finans koordinatörleri; yaşanan sıkıntıları geçici bulduklarını, risk iştahlarının yükseldiğini, yatırım ve istihdamda daralma yaşanmayacağını belirtiyor

Gittikçe zorlaşan küresel ekonomik şartlar, devam eden jeopolitik riskler ve hareketli iç gündemin etkisiyle zor bir dönemden geçilmesine rağmen, Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin finans koordinatörleri (CFO’lar) gelecekten umutlu. Deloitte tarafından gerçekleştirilen CFO Anketine göre; yöneticiler yatırımlarda ya da istihdamda bir daralma öngörmüyor. Yaşanan olumsuzlukları kısa vadeli görüyorlar. Deloitte Türkiye CFO Hizmetleri Lideri Cem Sezgin “Ülke olarak başta 15 Temmuz’daki kalkışma ve güney sınırımızın ötesindeki gelişmeler olmak üzere birçok önemli olay yaşadık. Anketimizi gerçekleştirirken bu gelişmelerin CFO’lar üzerinde nasıl bir etki bırakacağını merak ediyorduk. İşte böyle bir ortamda gerçekleşen anketimizde, CFO’lar bir daralma beklemediklerini ortaya koydu. Bu oldukça dikkat çekici. Demek ki CFO’lar, olan biten olumsuzlukları geçici görüyor. Uzun vadede ise hem ekonomiye hem de şirketlerinin performansına güveniyor. Şirketlerin paralarını emanet ettikleri profesyonellerde bir panik veya karamsarlık havası oluşmamış. Bununla birlikte ilk çeyrekte yaptığımız araştırmamızdaki temkinli tavır ve ‘bekle gör’ yaklaşımı, biraz daha artmış gözüküyor” dedi.

Beklentiler bozulmadı
- Gelir artışı bekleyen CFO’ların oranı, 2016’nın ilk çeyreğinde yüzde 71 iken, şu anda yüzde 68 olarak karşımıza çıkıyor.
- Önceki ankette istihdam beklentisi yüzde 36 ile sınırlıydı. Şimdi yüzde 46’ya çıkmış durumda.
- Daha fazla finansal risk almamak gerektiğini düşünen CFO’ların oranı yüzde 94’den yüzde 86’ya geriledi. Risk iştahı artıyor.
- Yatırımlarının artacağını belirten CFO’lar, yüzde 40 seviyesinde...
- Şirketlerinin finansal performanslarının daha iyiye gideceğine inanan CFO’ların oranı, yüzde 34’ten yüzde 30’a indi.
- Kâr marjının daha yukarı gideceğine inanan CFO’ların oranı yüzde 60’tan yüzde 54’e geriledi.
- En önemli ilk üç risk; jeopolitik gerilimler, TL’deki değer kaybı ve nakit akışında bozulma.
- Kredi kullanmayı cazip bulanların oranı yüzde 38’den yüzde 26’ya kadar düşmüş durumda...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...