ÖTV artışı hisseleri çok üzmeyecek

Düzenleyen:
ÖTV artışı hisseleri çok üzmeyecek

Ekonomi Haberleri

Otomobildeki ÖTV düzenlemesinin, borsadaki sektör şirketlerine yansımaları da önümüzdeki süreçte takip edilecek.

Ünlü&Co Araştırma Direktörü Vedat Mizrahi “Sektör oyuncuları muhtemelen belli kampanyalar yapıp, vergi artışını kendileri karşılamaya çalışacaktır. Bu da kâr marjları üzerinde negatif etki yapabilir. Düzenlemenin toplam satışlara etkisi sınırlı olacaktır” dedi.

TOFAŞ VE FORD
En olumlu etkilenecek hisse olarak Tofaş dikkat çekiyor. Ünlü&Co’nun notuna göre, yeni Egea modeli hâlâ yüzde 45 üzerinden vergileneceği için, düzenleme şirkete rekabet avantajı sağlayacak. Mizrahi, Ford’da ise hacmin düşebileceğini, ancak operasyonel kârlılığın etkilenmesini beklemediklerini ifade etti. Vakıf Yatırım analistleri de, TOFAŞ ve Ford’un, 100 bin TL üzerindeki araç payının düşük olması sebebiyle az etkileneceğini bildirdi.

DOĞUŞ OTOMOTİV
Doğuş Otomotiv, düzenlemeden olumsuz etkilenecek hisse olarak dikkat çekiyor. Doğuş’un portföyündeki satışların yüzde 20’sinin, bu vergi artışından etkilendiğine dikkat çeken Mizrahi “Burada bir pazar kaybı yaşanabilir” dedi. Vakıf Yatırım’ın notunda da; Doğuş Otomotiv’in satış fiyatlarını artırmasının, şirketin rekabet gücünü zayıflatmasına sebep olabileceği belirtiliyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...