Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Düzenli vergi ödeyen mükellefe ödül geliyor

Düzenleyen:
Düzenli vergi  ödeyen mükellefe ödül geliyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, vergisini ödeyemeyenlere sağlanan kolaylık gibi vergisini zamanında ödeyenlere de ödül verilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) Geleneksel Ödül Töreni’nde konuşan Hisarcıklıoğlu, gününde vergisini ödeyenlerin genel bir şikâyetinin bulunduğuna dikkati çekti ve şu açıklamayı yaptı: Vergisini ödemekte zorluk çekenlere yönelik kolaylıklar sağlanıyor. Bu sağlanan kolaylık için teşekkür ediyoruz ama diğer taraftan vergisini düzenli ödeyenlere hiç mi ödül olmayacak? Bununla ilgili de Maliye Bakanımız çalışma talimatı verdi. İnşallah çok yakın zamanda bununla ilgili müjdeyi alacağız. Vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5’lik ödül verilsin. Ayrıca çağ dışı kalmış bir damga vergisi var. Bunun tamamen kaldırılmasını talep ettik. Geçmişte hayvanları damgalamak için konulan bir vergiydi. Neredeyse her attığımız adımda ödemek zorunda kaldık. Artık tek bir nüsha için damga vergisi ödenecek. Tamamen kalkması için de girişimlerimiz sürüyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...