En hızlı hücumbot dünya denizlerinde

Düzenleyen:
En hızlı hücumbot  dünya denizlerinde

Ekonomi Haberleri

STM tarafından ‘Türk Deniz Kuvvetleri Hücumbot Projesi’ için tasarımı yapılan ‘FAC55’ (Fast Attack Craft) Hücumbotu Pakistan’da görücüye çıktı.

‘FAC55’, Pakistan’daki IDEAS 2016 Savunma Fuarı’nda büyük ilgi gördü. Korvet yeteneklerine sahip, yenilikçi tasarımıyla dünyadaki benzer tipte hücumbotlardan bir adım öne çıkan ‘FAC55’, özellikle üstün su üstü harbi kabiliyeti ile dikkati çekiyor. FAC55, harp zamanı etkin görev yapabilecek şekilde uluslararası standartlara uygun olarak gaz türbini tahrik sistemi ile donatılmış tek gövdeli savaş gemisi özellikleri taşıyor. Denizde 55 knot üzerinde yüksek hıza ulaşan yeni tip hücumbotların deplasman ağırlığı ise 535 ton. Yaklaşık 2 yıldır devam eden tasarım çalışmaları ve yapılan testler sonucunda beklentilerin üzerinde performans gösteren ‘FAC55’, önümüzdeki dönemde ‘Türk Deniz Kuvvetleri Hücumbot Projesi’ için aday olacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...