Yapılandırmada rekor geliyor

Düzenleyen:
Yapılandırmada rekor geliyor

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırılan borç tutarının 64 milyar lira seviyelerine ulaştığını belirterek “Pazartesi günü inşallah son rakamları söyleyeceğiz.

Önceki yapılandırmalara göre başvuru sayısı ve tutarı son derece yüksek” dedi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklamalarda bulunan Ağbal, yapılandırma ile ilgili 15,9 milyon liralık kampanya gideri olduğunu söyledi. Ağbal, sosyal güvenlik prim yapılandırmasından elde edilen gelirlerin, 22 Kasım itibarıyla 32 milyar lira olduğunu ifade etti. Varlık barışına ilişkin soruları da cevaplandıran Ağbal, başvuru süresinin 31 Aralık’ta sona ereceğini hatırlattı. Ağbal, konuyla ilgili yoğun bir tanıtım çalışmasına başlayacaklarını bildirerek “Özellikle yurt dışındaki varlıklarını Türkiye’ye getirmek isteyen yatırımcılarımız bir tebliğ düzenlemesinin yapılmasını istiyor. Bu konuda ilgili kuruluşlarla, bankalarla, finans kuruluşlarıyla, yatırımcılarla, danışmanlık şirketleriyle yoğun görüşmelerimiz oldu. Yapmış olduğumuz ikincil düzenleme taslağını kamuoyu ile paylaştıktan sonra, son şeklini verip Resmî Gazete’de yayımlayacağız” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...