Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Günde yarım saat online alışverişteyiz

Düzenleyen:
Günde yarım saat online alışverişteyiz

Ekonomi Haberleri

Kolay erişim, fazla alternatif bulma, düşük maliyet, hızlı işlem gibi avantajları barındıran ‘e-ticaret’e her gün 30 dakika ayırıyoruz

Teknolojiye en hızlı ayak uyduran ülkelerden olan Türkiye’de, online alışveriş gün geçtikçe yükseliyor. Akıllı telefon ve internet kullanımının giderek yaygınlaştığı Türkiye’de, her geçen gün daha fazla kişi internetten alışveriş yapıyor. Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi, Türklerin, günde ortalama yarım saatlerini internette alışverişe harcadığını bildirdi. Ekmekçi, tüketicinin artık sınır tanımadığını ifade ederek, satışların yüzde 45’inin büyük şehirlerde, geri kalanının ise Anadolu’da yapıldığını kaydetti.

YÜZDE 35 BÜYÜME
Türkiye’de e-ticaretin yıllık büyüme oranının ortalama yüzde 35 olduğunu anlatan Ekmekçi “Dünyada ‘internette gördüm, gittim fiziksel mağazadan aldım’ diyenlerin oranı 1’e 4... Yani online 1 lira ciro yaparken, ‘online’da görüp ‘offline’da alanların oluşturduğu ciro 4 lira. Türkiye’de bu oran daha yüksek, 1’e 6... Ülkemizde insanlar, ürünlere internet üzerinden bakıyor ve önemli bir kısmı mağazadan alıyor. Bu yüzden bütün markalara dijitalde olmaları gerektiğini söylüyoruz. Önümüzde Kore örneği var. Kore’de bebek bezlerinin yüzde 70’i internetten satılıyor. Türkiye’de bu oran henüz telaffuz edilebilecek bir noktada değil. Avrupa’daki bazı oyuncak markalarının da satışlarının yüzde 40’ı internet üzerinden” diye konuştu.

ELEKTRONİK BİRİNCİ SIRADA
Türkiye’de tüketiciler internetten en fazla elektronik ürün alıyor. Yapılan online ticarette elektronik ürünlerin payı, yüzde 40’a kadar ulaşıyor. İkinci sırada anne ve bebek ürünleri yer alıyor. Üçüncü sırada ise “hazır-giyim ve kişisel bakım” kategorisi  bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...