Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MÜSİAD'a kadın eli değdi

- Güncelleme:
MÜSİAD'a kadın eli değdi

Ekonomi Haberleri

Dr. Melike Günyüz, MÜSİAD yönetim kuruluna giren ilk kadın oldu. Günyüz, dijital kütüphane kurmayı, MÜSİAD'ın yayın arşivini kamuoyuna açmayı planlıyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 2013-2015 döneminde iş başında olacak yönetim kurulunun faaliyetleri ve hedefleri, dün yapılan toplantı ile kamuoyuna açıklandı. 1990 yılında kurulan MÜSİAD'ın 25 kişilik yönetimine giren ilk kadın olan Dr. Melike Günyüz, kuruluşun Araştırmalar ve Yayın Komisyonu Başkanı olarak görev yapacak. 20 yıllık yayıncılık tecrübesi olan Günyüz, MÜSİAD'ın yıllardır gerek kitapları gerekse raporları ile zengin bir yayıncılık birikimine sahip olduğunu belirterek, "Bunlar kamuoyu tarafından fazla bilinmiyor. Ben bu yayınların kamuoyuna yayılmasına çalışacağım. Bunun için dijital bir kütüphane kurulacak. Aynı zamanda yayın dünyasının sıkıntılarına eğileceğim" dedi. MÜSİAD'da 2013-2015 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu'nun Hedefler ve Faaliyetler Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Nail Olpak da, sadece teminata dayalı finansman modeliyle, arzu edilen seviyede yenilikçi projelerin hayata geçirilmesinin mümkün olmayacağını belirterek, "Makul bir teminat karşılığında, fizibilitesi ortaya konulmuş yenilikçi projeler de, ihtiyaç duyulan finansmana erişebilmelidir" dedi. nbsp;Olpak, Türkiye'nin farklı bir konuma ulaştığına işaret ettiği konuşmasında, "Türkiye'nin yeni durumda aldığı pozisyonun adı, huzur, istikrar ve güvendir. Türkiye, yatırım yapmaya, yeni istihdam sağlamaya devam ediyor. Amerika'da, Avrupa'da istihdam rakamları düşerken, Türkiye'de artmaya devam ediyor. Zira, 2013'e, 2014'e hatta 2015'e güvenmeye devam ediyoruz" dedi. Bu yılın ikinci yarısı itibarıyla ekonominin daha çok canlanacağı tahminini dile getiren Nail Olpak "Zaten bir yıllık aradan sonra artan kapasite kullanım oranları da bunun için bir sinyaldir. Gereğinden fazla soğuduğunu düşündüğümüz iç talepte artış olacağını ve büyümeye dengeli katkı sağlayacağını öngörüyoruz" dedi.
nbsp;MÜSİAD'a kadın eli değdi
NAİL OLPAK: nbsp;İş İnsanı Akademisi nbsp;kuracağız
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak yeni dönemde yapacakları bazı faaliyetler hakkında bilgi verirken, şunları söyledi: "İş İnsanı Akademisi"ni hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu akademi, sürekli eğitim modeline bağlı olarak, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tecrübe paylaşımını, tek bir merkezden yürütmek üzere kurulacaktır. Bölgesel İş Geliştirme toplantılarını yaygınlaştıracağız. Geçen yıl kurulan Girişimcilik Merkezi hizmetlerini sürdürecek. MÜSİAD'ın 22 yıllık değerini, kalitesini, birikimini yazılı bir kaynağa dönüştüreceğiz. Bunu bütün şubelerimizle paylaşacağız. Kısacası kurumsallaşmaya devam edeceğiz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...