Libya'daki orman yangınına uçak gönderdik

/ Kaynak: AA
Libya'daki orman yangınına uçak gönderdik

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Libya'da çıkan orman yangınına müdahale edilmesi amacıyla uçak gönderdi.

nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 29 Mayıs'ta, TC-TKL çağrı adlı amfibik uçak Libya'ya, orman yangınına müdahale etmek üzere sevk edildi. Helikopter ve amfibik uçaklar geçmiş yıllarda Gürcistan, Rusya, Suriye, İsrail, Mekadonya, Arnavutluk, Yunanistan ve KKTC'ye yardım maksatlı ulaştırılmıştı. Bu yıl da Libya'nın talebi üzerine TC-TKL çağrı adlı amfibik uçak, Libya'daki orman yangınına müdahale etmek üzere 29 Mayıs'ta saat 15.45'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Libya'ya hareket etti ve aynı gün saat 19.54'te Libya, la Abraq Havalimanına ulaşarak göreve başladı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; -Ege'de çıkan yangınlar faciaya sebep olmadan kontrol altına alındı
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Açıklamada ayrıca önceki gün Muğla, Kalkan ve Manisa'da da çeşitli nedenlerle yangınlar çıktığı, Bodrum'un Gümüşlük mevkisinde saat 13.35'te otluk ve makilik alanda çıkan yangının Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kısa süre içinde kontrol altına alındığı, kontrol altına alınamaması halinde ise 2 sitede 150 yazlık evin yangından zarar görebileceği belirtildi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Kaş Kalkan'da ziraat ve ormanlık alanda meydana gelen orman yangınınında da Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin şiddetli rüzgara karşı çalışarak yangını aynı gün kontrol altına aldıkları ifade edilen açıklamada, yangının devam etmesi halinde 350 dönüm arazi üzerinde 396 sera, 3 okul, 1 zeytinyağı fabrikası ve 500 dönüm zeytinliğin zarar görebileceğine işaret edildi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Manisa'nın Sabuncubeli mevkisinde çıkan orman yangınının da aynı gün kontrol altına alınarak Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve yerleşim yerlerinin yangından zarar görmesinin önüne geçildiği bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...