Yargıtay, 'Domates için 3 yıl ceza fazla'

Yargıtay, 'Domates için 3 yıl ceza fazla'

GÜNDEM Haberleri

Nazilli'de domates serasından birkaç domates koparıp elindeki ekmekle yemek üzereyken yakalanan sanık 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı.

Yargıtay'ın bir domates hırsızlığı vak'asıyla ilgili kararı, Gaziantep'te 16 yıl önce baklava çaldığı için 9 yıl hapis cezasına çarptırılan çocukları hatırlattı. Nazilli'de domates serasından birkaç domates koparıp elindeki ekmekle yemek üzereyken şikayetçi kişi tarafından yakalanan sanık nbsp;3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Yargıtay'a giden dosya hakkında 6. Ceza Dairesi 'bozma' kararı verdi. Kararda, malın değerinin düşük oluşu ve failin durumu dikkate alınarak daha az ceza verilmesi gerektiği belirtildi. Yargıtay, "...cezada indirim yapılabileceği gibi ceza vermekten de vazgeçilebilir" ifadesinin yer aldığı TCK'nın 145. maddesine dikkat çekti. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...