Dursun Çiçek 'İnternet andıcı yasal bir çalışma'

/ Kaynak: CHA
Dursun Çiçek 'İnternet andıcı yasal bir çalışma'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Ergenekon davası sanığı emekli Albay Dursun Çiçek, Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde kurulan internet sitelerinin yasal ve legal siteler olduğunu savundu.

Ergenekon davası sanığı emekli Albay Dursun Çiçek, Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde kurulan internet sitelerinin yasal ve legal siteler olduğunu savundu. Çiçek, "Genelkurmay 'bunları biz kurduk, belki amacını aşan şeyler olmuştur' diyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının 307. duruşmasında Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile Veli Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 49 tutuklu sanık hazır bulundu. Davanın tutuksuz sanıklarından Yalçın Küçük ve Sami Hoştan da başka suçlardan tutuklu oldukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldılar. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Kimlik yoklamasının tamamlanmasının ardından 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' belgesi ile suçlanan Dursun Çiçek, savunmasını yapmak üzere sanık kürsüsüne çıktı. Çiçek, suçlandığı 'İrticayla Mücadele Eylem Planı' belgesiyle ilgili, "Sahtedir, bana ait değildir, imza da taklittir." iddiasında bulundu.
Dava konusu Genelkurmay bünyesindeki İnternet sitelerinin yasal, legal siteler olduğunu savunan Çiçek, "Bunlara illegal demek Genelkurmay Başkanlığı'na illegal demektir. Genelkurmay Başkanlığı 'Bunları biz kurduk. Belki maksadını aşan şeyler olmuştur.' diyor. İnternet andıcı yasal bir çalışma. Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanmış bir çalışma. Bu gizli çalışmanın Genelkurmay karargahından çıkartılarak savcılığa gönderilmesi askeri casusluk olayı değil midir? Neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz? Size de hukuka da direnen bir örgüt var? Bizi gariban buldunuz, burada yargılıyorsunuz. Siyasi bir örgüt var ve yargılayamıyorsunuz. 4 yıldır içerdeyiz. Bunları kim araştıracak? Bu masumun hakkını kim koruyacak. İftira çetesiyle nasıl mücadele edeceğiz? Mafyayı bulup tetikçi mi arayacağız?" şeklinde konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...