Ankara ve ABD'den Hizbullah uyarısı

Ankara ve ABD'den Hizbullah uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Hizbullah'ın Suriye'de rejim tarafında yer almasının ardından, Türkiye, dünyaya 'Suriye meselesi çözülmezse bu bölge radikal unsurları bir mıknatıs gibi çekecek' uyarısında bulundu.

Hizbullah'ın Suriye'de rejim tarafında yer almasının ardından Türkiye, dünyaya "Suriye meselesi çözülmezse bu bölge radikal unsurları bir mıknatıs gibi çekecek" uyarısında bulundu. Ankara'nın son yaptığı analize göre Esad rejimi, bölgeyi Sünni-Şii çatışmasına doğru hızla sürüklüyor. Şiddetin devam etmesi halinde Hizbullah dahil bölgedeki radikal unsurlar Suriye'ye yönelecek. Kriz giderek büyüyecek. İran'dan gönüllüler de Esad rejiminin yanında yer alması için Suriye'ye geçti. Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Hizbullah militanlarına "Suriye'yi terk edin" çağrısında bulundu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...