Dalganın boyu azalacak

Düzenleyen:
Dalganın boyu azalacak

Ekonomi Haberleri

Hükûmet kaynakları, döviz kurunun yükselmesi karşısında alınan tedbirlerin olumlu yansımalarının yakında görüleceğini bildirdi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Ekonomik Koordinasyon Kurulunda, konuyla ilgili şu değerlendirmeler yapıldı: Merkez Bankası, dalgalanma başladığı andan itibaren bir dizi tedbiri uygulamaya koydu. Bu geçici bir durumdur. Öte yandan alacaklısı devlet olan sözleşmelerde de dövizden TL’ye dönülecek. Yatırımcı hiçbir zaman böyle dönemlerde, planladığı dışında dövizi alıp yurt dışına çıkarmaz. Çünkü böyle bir kararla en büyük zararı kendisi görür. Türkiye’de yabancı sermayenin varlığı ve oranın yüksekliği, bizim için garantidir. TL’nin aşırı değer kaybetmesini önlemek için de en büyük sigorta budur. Trump’un seçilmesinden kaynaklı dalgalanma azalacak. Kamuoyunda siyasi söylemler ve Suriye’deki gelişmelerin de doları yükselttiği yorumları yapılıyor. Suriye’de olmamız yeni bir durum değil, üç ay oldu neredeyse, bunun etkisinin olduğunu düşünmüyoruz. Yatırımcı rasyonel kârına, getirisine, parasını istediği zaman çıkarabilmeye bakar. Tabii ki güven ve istikrar ortamı önemli.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...