Kenize Murad, 'Yavuz ismi köprüye yakıştı'

/ Kaynak: AA
Kenize Murad, 'Yavuz ismi köprüye yakıştı'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sultan V. Murad'ın torunu Kenize Murad,: 'Yavuz Sultan Selim'in adının 3. Boğaz Köprüsü'ne verilmesi çok büyük bir onur.'

Fetih kutlamalarına katılmak için İstanbul'a gelen Sultan V. Murad'ın torunu Kenize Murad, Dolmabahçe Sarayı'nda açıklamalarda bulundu. Kuzenleriyle İstanbul'da buluşmayı büyük ve önemli bir gelişme olarak nitelendiren Kenize Murad, Başkan Kadir Topbaş'ın kutlamada Osmanlı ailesi hakkında söylediklerinin kendisini gururlandırdığını söyledi. Türkiye'de 20-25 yıl önce Osmanlı ailesiyle ilgili olumsuz bir hava bulunduğunu anlatan Murad, "Bazı insanlar Osmanlı ailesi hakkında kötü konuşuyordu. Şimdi dedelerimizden Yavuz Sultan Selim'in adı, 3. Boğaz Köprüsüne verildi. Bu çok büyük bir onur, çok büyük bir gelişme" ifadesini kullandı. Sultan II. Abdulhamit'in dördüncü kuşak torunlarından Kayıhan Osmanoğlu da, "Hanedan ailesi olarak bir araya gelip, dedemiz Fatih Sultan Muhammed Han'ın kabrini ziyaret ettik. Orada çok duygulu anlar yaşandı. Türbenin başında tüylerimiz diken diken oldu. Bütün aile bireyleriyle kabri başında dualar ettik. Kutlamalar da çok güzel oldu" diye konuştu. I. Abdülmecid'in torunlarından Nilüfer Sultan da, dedesinin Dolmabahçe Sarayı'nı yaptırdığını ve dedesine ait odaya ilk girdiği zaman gördüğü fotoğrafların kendisini çok hüzünlendirdiğini ifade etti. Nilüfer Sultan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le buluşmak istediğini dile getirerek, "Gül, Dışişleri Bakanı iken babama Türk pasaportu vermişti. Bu bir ilkti. Bundan dolayı kendisine teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...