Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doktorların askerlik süresi zorunlu hizmetten sayılacak

Düzenleyen:
Doktorların askerlik süresi zorunlu hizmetten sayılacak

SAĞLIK Haberleri

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, doktorların askerlik süresinin zorunlu hizmetten sayılmasını öngören kararnamenin yürürlüğe girdiğini belirtti.

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “22 Kasım 2016 tarihli Resmi gazete'de 678 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile doktorların askerlik hizmetini yaptığı süre, mecburi hizmetten sayılacak. Yapılan değişiklik çerçevesinde sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile belirlenecek olan yerde görevini yedek subay olarak icra eden doktorlar, bu görev karşılığında zorunlu hizmet yükümlülüğünü de yapmış olacaktır. Resmi Gazete ile yürürlüğe giren değişiklikle madde 25 - 7 Mayıs 1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek 3’üncü maddesine ‘Sağlık Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığınca müştereken belirlenen yerlerde askerlik hizmetini yedek subay olarak yerine getirenler, Devlet hizmeti yükümlülüğünü tamamlamış sayılır' fıkrası eklenmiştir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...