Avusturya'da 'Teröre Lanet, Demokrasiye Davet' mitingi düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avusturya'da 'Teröre Lanet, Demokrasiye Davet' mitingi düzenlendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Avrupa ülkelerinin, terör örgütleri yerine Türkiye'ye destek vermeleri talebiyle "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" mitingi düzenlendi.

Avusturya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Demokrasi Platformu tarafından başkent Viyana'daki Meclis binası önünde düzenlenen "Teröre Lanet, Demokrasiye Davet" mitingine, soğuk hava koşullarına rağmen çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı ve Avusturya ulusal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte, meydanda 30 metrelik dev Türk bayrağı açıldı.

Katılımcılar, "Teröre hayır", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Avrupa teröre destek verme", "PKK=DEAŞ=Terör, Avusturya’da PKK desteğine hayır", "Kalbimiz Türkiye ile" yazılı Türkçe ve Almanca dövizler eşliğinde slogan attı.

Türkçe ve Almanca okunan basın açıklamasında, Avrupa ülkelerine seslenilerek, teröre karşı Türkiye’ye destek çağrısı yapıldı. "Avrupa’ya barış ve kardeşliği getiren ve dünyaya örnek olan evrensel değerlerden uzaklaşıldığını görmek bizi üzüyor.” ifadeleri kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Avrupa Birliği'nden ve Avrupa ülkelerinden tek beklentimiz, demokrasinin, insan haklarının ve meşru yollarla seçilen yönetimlerin yanında yer almalarıdır. Bunun yolu da terör örgütlerine ve onları destekleyen herkese, her kuruluşa karşı ilkeli bir duruş sergilemekten geçiyor. Kendi oluşturduğu terör örgütü listesinde bulunan terör örgütlerine toleranslı davranan, yaptırım uygulamayan Avrupa Birliğinin, Avusturya Devletinin, kimseye söyleyecek sözü olamaz."

"Bizi, bize sorun"

Avrupa Türk Demokratlar Bitliği (UETD) Avusturya Başkanı Cem Aslan, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kalkıştığı darbe girişiminden sonra Türkiye ve Türklere yönelik Avusturyalı politikacıların çok yanlı bir tutum sergilediklerini, Avrupa’nın genelinde Türkiye karşıtı bir duruşun olduğunu, Avusturya’nın ise açık ara önde yer aldığını vurguladı.

Aslan, 4 Aralık'ta Avusturya'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine de değinerek, büyük olasılıkla aşırı sağcı partinin adayının seçimi kazanacağını, burada sosyal demokrat ve liberal partilerin teröre yakın tutumunun etkili olduğunu ifade etti.

Avusturya’nın terör yanlısı tutumuna karşı, demokrasiden yana, terör karşıtı bir duruş sergilemek için burada toplandıklarını söyleyen Aslan, politikacılara çağrıda bulunarak,“Bizi başkalarından dinliyorlar, bizi PKK yanlısı, FETÖ yanlısı kişilerden dinliyorlar, Türkiye ile alakalı bir durumda halka insinler, bize sorsunlar, biz gereken açıklamaları yapıyoruz ancak bizi yok sayıyorlar, bizim tepkimiz buna.” diye konuştu.

Mitinge katılan vatandaşlar, Avrupa ve Avusturya'nın terör örgütlerine mensuplarına verdiği desteği çekmesini istedi.

Türküler ve marşlar eşliğinde yaklaşık üç saat süren miting, olaysız sona erdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...