Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taksim olaylarında 12 yaralı var

/ Kaynak: İHA
Taksim olaylarında 12 yaralı var

GÜNDEM Haberleri  / İHA

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Taksim Gazi Parkı'ndaki olaylar sırasında yaralandı. Önder hastaneye kamyonetle kaldırıldı.

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından meydanda toplanarak oturma eylemi yapan göstericilere BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi. Eylem sürerken polis göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında kolundan ve ayağından yaralanan Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı. Kapalı bir minibüsün kasasında Taksim İlkyardım Hastanesi'ne getirilen Önder, ayağından yaralı olduğu için araçtan inemedi. Yanında bulunanların desteğiyle araçtan inerek sedyeye konulan Önder, hastanede tedavi altına alındı. Gün boyu süren Taksim olayları sırasında 12 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi..

##tgvideo##

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR

Taksim'de çıkan olayların ardından polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Kızının gözaltına alınmasını engellemeye çalışan bir kadının çabaları ise yetersiz kaldı.
Taksim'de sabahın ilk ışıklarında başlayan müdahaleler gün boyu aralıklarla sürdü. Taksim'in pek çok noktasına yayılan olayların ardından polis göstericilerden bazılarını gözaltına aldı. Polise direnen göstericiler yaka paça Çevik Kuvvet otobüsüne bindirildi. Bu sırada polis ekipleri genç bir kızı gözaltına almak istedi. Ancak kızın yanında bulunan annesi polislere direndi. Kızının gözaltına alınmasını engellemeye çalışan bir kadının çabaları ise yetersiz kaldı.

GÜLER: İNCELEME BAŞLATACAĞIZ

Bu arada olaylarla ilgili olarak bugün bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, polisin müdahalesi sırasında bir ihmal olup olmadığıyla ilgili inceleme başlatılacağını söyledi
GÖSTERİCİLER OTELE SIĞINDI
nbsp;Taksim Gezi Parkı'nda polisle göstericiler arasında çıkan olaylar sırasında iki kişi yaralandı. Yaralı gençler, arkadaşları tarafından otelin içerisinde bekletildi.
Gezi Parkı'ndaki olayların ardından ortalık savaş alanına döndü. Göstericilerin direnmesi üzerine polis TOMA aracından sıkılan tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Çıkan olaylar sırasında iki gösterici yaralandı. Yaralılar, arkadaşları tarafından bir otele götürülerek, burada bekletildi. Başından yaralanan gence, arkadaşları yardım etti. Yaralıların hastaneye götürülmesi için ambulans istendi. Ancak ortalık savaş alanına döndüğü için çağrılan ambulans olay yerine varamadı. Bunun üzerine yaralılar, taksiyle hastaneye götürüldü.

GAZDAN ETKİLENLER METROYA GİRDİ
Taksim'deki olaylar sırasında polisin attığı gaz bombasından etkilenen göstericiler ve vatandaşlar, metro ve kafelere sığındı.
Taksim Meydanı'nda oturma eylemi yapan göstericilere polisin yaptığı müdahalenin ardından ortalık savaş alanına döndü. Polis göstericileri tazyikli su ve gaz bombasıyla uzaklaştırdı. Polisin attığı gazdan etkilenen göstericiler ve çevredeki vatandaşlar Taksim Metrosu ve çevredeki kafelere sığındı.

İTÜ'DE PROTESTO VAR
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim görevlileri ve öğrencileri, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları alkışlarla protesto etti.
İTÜ Taşkışla Kampüsü önünde bir araya gelen öğretim görevlileri ve öğrenciler, bugün Taksim Gezi Parkı'nda polisle göstericiler arasında yaşanan olayları alkışlarla protesto etti.
Grup adına bir açıklama yapan Doç. Dr. Azime Tezer, "Taksim Gezi Parkı özelinde 2 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun kararında belirtildiği üzere dava süreci devam ederken ilgili uzmanlarca yapımında tarihsel ve bilimsel bir gereklilik olmadığı defalarca açıklanan taklit alışveriş ve rezidans işlevli Taksim Kışlası projesinin uygulamasının iptal edilmesi için kentsel ve toplumsal ölçekte mücadele sürerken, 27 Mayıs gecesi ani bir kararla yapılan ve halen yapılmakta olan müdahaleleri kınıyoruz" dedi.
Toplumu ilgilendiren projelerde kentlilerden onay alınması gerektiğini ifade eden Tezer, "Divan Oteli'ne bakan cephesinin yıkımına başlanması ve bu yıkımın yol genişletmesi ihtiyacıyla gerçekleştirilmesi bu projenin bilimsellikten uzakta uygulandığını kararların önceden gerekli planlama yapılmadan ve şeffaflıktan uzak alındığının göstergesidir. Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinin Öğretim Elemanları olarak kentin tamamını etkileyen bu gibi projelerde kararların bilimsel ilkeler gözetilerek ve kentin asıl sahipleri olan kentlilerin onayı alınarak verilmesi gerektiğini savunuyoruz" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından öğretim görevlileri ve öğrenciler, yaşanan olayları alkışlarla protesto etti. Yapılan alkışlı protestonun ardından öğretim görevlileri ve öğrenciler okula geri döndü.


BODRUM'DAN DESTEK GELDİ

Bodrum ilçesinde bir gurup doğasever, Cuma eylemlerinde Taksim direnişine destek verip TBMM'de çıkarılmak istenen bazı yasalara dikkat çekti.
Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişimi üyeleri, 12'nci kez Doğa İçin Ses Ver sloganıyla Belediye Meydanı'nda protesto gösterisinde bulundu. Uzun bir bez pankart üzerine renkli boyalar ile çeşitli sloganlar yazıp tepkilerini gösteren eylemciler, İstanbul Taksim Meydanında AVM yapılmasına karşı direnerek eylem yapanlara destek olmak amacıyla çeşitli sloganlar attı.
Tabiat Kanunu Yasa Tasarısının 5 Haziran Dünya Çevre Gününde yasalaştırılacağı şeklinde duyum aldıklarını açıklayan topluluk üyelerinden Ayşe Erdem, "Geçen 29 Mayıs'ta Sosyal Sigortalar Kanununun içine Çed muafiyetini koyarak sabaha karşı Meclis'ten geçirdiler. Dün itibari ile Cumhurbaşkanı onayladı. Bunu kaçırdık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulundan Tabiat Kanunu Yasasının geçmesini engellemek için buradayız. 5 Haziran çevre gününde geçireceklerini duyduk. O gün bize çevre gününü hediye edecekler. Bunun için Türkiye'nin her yerinde doğa için ses veriyoruz" dedi.
Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişi üyelerinden Sema Höcek de yaptığı konuşmada, orman kanunu tasarısının, köylünün tarım yapmasının engellenmemesini ve orman alanlarının talan edilmemesini belirterek tasarının revize edilmesini istedi.
Tabiat Kanunu izleme girişimi üyelerinden Sema Höcek, sırada bir tasarı daha olduğunu belirterek şunları söyledi: "Orman kanunu tasarısında değişiklik yapılmasına dair bir taslak Meclis'te bekliyor. Bu da doğa ile ormanlar ile ilgili tehlikeleri barındırıyor. Orman Genel Müdürlüğü isterse ormanları 29 yıllığına kiraya verebilecek. Arkeolojik kazı, bazı araştırmalar, ağaçlardan üretilen örneğin katran sakız terebentin gibi, odun kömürü ocağı gibi ağaçlardan üretilen ürünlerin oluşumundaki tesislere. Yani ormanlar bir bahane ile 29 yıllığına elimizden gidebilecek. Yeraltı suları metreküp üzerinden fiyatlandırılacak. Bu köylüye tarım yapma demek. Zaten yapamıyor şimdi sulamasını ücretle parayla yapacaksa tarım yapmayacak demektir. Buna da dikkat çekiyoruz. Bu yasa taslağını da mutlaka ve mutlaka revize etmeli diye düşünüyoruz. "
Topluluk üyelerinden Filiz Dizdar, mera alanlarının imara açıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok büyük bir kara leke var. Yalıçiftlik 1/25 binlik planında, Kisebükü'nde yine bir tahsis alanı işaretlenmiş turizm alanı olarak. Ormanlar bizimdir, Kisebükü bizimdir Küdür bizimdir, Yalıkavak'taki mera alanı bizimdir. Bunlarla ilgili gerekli tüm çabaları harcayacağız. Salı günü de Ticaret Odasında saat 13:00 te 1/25 binlik planla ilgili odaların bir toplantısı var. Ona katılacağız. İlgilenmek isteyen, bilmek isteyenleri o toplantıya bekliyoruz. Bu doğal alanlarımızı asla ve asla vermeyeceğiz biz."
Topluluk üyeleri "Taksim için ses ver", "direnişiniz direnişimizdir" sloganları attılar, düdükler çalarak eylemi sonlandırdılar.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...