Rekortmen sporcu şehitler için "nefesini" tutacak

Düzenleyen:
Rekortmen sporcu şehitler için "nefesini" tutacak

SPOR Haberleri

Su altı milli sporcusu Sertan Aydın, daha önce kırdığı su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme dünya rekorunu, şehitler anısına geliştirmek için mücadele edecek.

Geçen yıl 79,93 metrelik dereceyle, su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme dünya rekorunun sahibi olan Aydın, bu yıl yeni bir rekora daha imza atarak, 16 Temmuz'da Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki Mürefte Limanı'nda bu kez 200 metrelik dereceyle, su altında tek nefeste paletle en uzun mesafe yüzme dünya rekorunu kırdı.

Aydın,  yaptığı açıklamada, yıllardır milli sporcu olarak çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Sporculuk hayatında birçok başarıya imza attığını ifade eden Aydın, "Spor hayatıma birçok Türkiye rekoru ve Türkiye şampiyonluğu ile devam ettim. En son geçen yıl Çanakkale'de su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme dünya rekorunu kırarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdim. Bu yıl da Şarköy Belediyesi sponsorluğunda Mürefte Limanı'nda dünyada paletle en uzun mesafe kat eden insan unvanını aldım." dedi.

Günde yaklaşık 5-6 saat antrenman yaptığını belirten Aydın şöyle konuştu: 

"Yaz aylarında, antrenmanlarımı hava şartları uygun olduğu sürece denizde yapıyorum. Ama kış aylarında havuzda antrenmanlarımı sürdürüyorum. Su altında yaklaşık 9 dakika üzerinde hareketsiz nefesimi tutabiliyorum. Tabii ki bu hep bir antrenman sürecinden sonra oluyor. Karada da nefes egzersizleri ve antrenmanlar gerçekleştiriyorum. Günde 3-4 saati nefes tutarak geçiriyorum."

"Yeni rekorum 15 Temmuz şehitleri için"

Aydın, daha önce kırdığı rekoru geliştirme denemesi için hazırlandığını belirterek, "4 Aralık'ta, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz adına, Çanakkale'de su altında tek nefeste en uzun mesafe yürüme dünya rekorunu kıracağım. Daha önceden bana ait 79 metre olan bu rekoru geliştireceğim. Bu sefer 85 metre yürümeyi hedefliyorum." şeklinde konuştu.

Suyun altında rekor denemelerinin, çok zor olduğunu ve disiplinli çalışma gerektirdiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti: 

"Suyun altında yürümek çok zor. Çünkü nefesinizle yürüyorsunuz eliniz ve vücudunuzda ağırlık var. Bu ağırlıklar yavaş yavaş sizi bitirmeye başlıyor. O yüzden mesafeleri yavaş yavaş artırmak zorunda kalıyorsunuz. Rekor denememde üzerimde yaklaşık 26 kilo ile 30 kilo arası bir ağırlık taşıyacağım. Bu rekor denemesi için günde 5-6 saatlik antrenmanla hazırlanıyorum. İnşallah rekoru kıracağız. Ancak bu rekorları kırabilmek için güçlü bir desteğe ihtiyaç oluyor. Yeni rekor denemem GESTAŞ sponsorluğunda gerçekleşecek. Bizim amacımız ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek ve ülkemizde bu sporların yapılabildiğini göstermek."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...