Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarp Kuray, cezaevinden tahliye oldu

Düzenleyen:
Sarp Kuray, cezaevinden tahliye oldu

GÜNDEM Haberleri

16 Haziran örgütünü kurduğu iddiasıyla 'Anayasal düzeni zorla değiştirmek' suçlamasıyla 7 yıl 8 aydır Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde bulunan 71 yaşındaki Sarp Kuray, cezasının tamamlanmasının ardından tahliye oldu.

16 Haziran örgütünü kurup yönettiği ve örgüt adına öldürme, yaralama ve bombalama gibi çok sayıda eylemin talimatını verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 20 yıl hapis cezasının infazın tamamlayan Sarp Kuray, Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi cezaevi'nden tahliye edildi. Kuray'ın cezaevi çıkışına ailesi ve yakınlarının yanı sıra aralarında CHP'li milletvekilleri Fikri Sağlar, Ali Şeker, Eren Erdem, Orhan Sarıbal, sanatçı dostları Yüksel Arıcı, eşi Nur Sürer ve arkadaşlarının oluşturduğu 100 kişilik bir kalabalık karşıladı.

Jandarma görevlisi eşliğinde cezaevi kapısına gelen Sarp Kuray, yakınlarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Kendisini karşılamaya gelenlere tek tek sarılan Kuray, gelenlere teşekkür ederek, "Bundan 8 yıl evvel Ankara'da sevgili arkadaşlarım beni uğurlarken, onlara bir söz vermiştim. 'Ömrüm olursa bu cezaevinden devrimci çıkacağım' dedim. Size layık çıktığımı bilmenizi isterim. Ben 68 başkaldırısının bir ayağıyla Deniz Harp Okulu, bir ayağı Dev-Genç'te yetişmiş bir insanım. Biz eğilmek bükülmek yakışmaz. Bizi hiç bir kuvvet ne zorbalık, ne batakçı gericilik eğdiremez. Dik girdik, dik çıkıyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim" diye konuştu.

Alkışlar eşliğinde cezaevi önünden konvoy halindeki araçlara binen Kuray ve yakınları İstanbul'a gitmek için yola çıktı.

SAĞLAR VE VEKİLLER DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Cezaevi önüne gelen CHP milletvekillerinden Fikri Sağlar, Ali Şeker, Eren Erdem ve Orhan Sarıbal, bir süre Sarp Kuray ile sohbet ederek geçmiş olsun dilediğinde bulundu. Daha sonra Sağlar ve beraberindeki vekilleri tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ı ziyaret etmek için Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine girdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...