Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den THK'ya teşekkür

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail'den THK'ya teşekkür

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ve İsrail Başbakanı Netanyahu, Kudüs dahil toplam 13 yerde çıkan yangına müdahale eden Türk Hava Kurumu "Ateş Kuşları" ekibine teşekkür etti.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs dahil toplam 13 yerde çıkan yangına müdahale eden Türk Hava Kurumu (THK) "Ateş Kuşları" ekibine teşekkür etti.

THK'dan yapılan yazılı açıklamada, kuruma ait 3 CL-215 yangın söndürme uçağının İsrail'e gönderildiği belirtildi.

"Ateş Kuşları"nın müdahale kapsamında 46 saat uçtuğu, 246 bin litre su ve köpük kullandığı belirtilen açıklamada, "CL-215 yangın söndürme uçakları perşembe akşamından itibaren İsrail'deki yangına müdahale ediyor. Bu sezonda 417 yangına müdahale ederek bir rekora imza atan 'Ateş Kuşları' yangın sönene kadar İsrail'de kalacak." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, THK "Ateş Kuşları" ekibine teşekkür ettiği bildirildi.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan da yürütülen çalışmaların son derece başarılı geçtiğinin altını çizdi. Söz konusu uçakların 6 ton su taşıma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Atılgan, 10-12 saniyede deniz ve göl üzerinden su alarak kısa sürede göreve hazır hale geldiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...