Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kudüs'te yeni Yahudi yerleşimlerine tepki

/ Kaynak: AA
Kudüs'te yeni Yahudi yerleşimlerine tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır, İsrail'in Kudüs'ün doğusunda bin 100 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etme kararını kınadı: "Milyonlarca Müslümanın duygularını hafife almaktır"

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, İsrail'in Kudüs'ün doğusunda bin 100 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etme kararını kınayarak, nbsp; "İsrail'in bu adımı, uluslararası toplumu, milyonlarca Müslümanın duygularını hafife almak anlamı taşır" dedi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kararın nbsp; "barış müzakerelerinin yeniden başlaması için harcanan çabaları baltaladığı"nı belirten Amr, "İsrail'in bu adımı, uluslararası toplumu, milyonlarca Müslümanın duygularını hafife alma ve uluslararası sözleşmeleri görmezden gelme anlamı taşır" ifadelerini kullandı. İsrail'in nbsp; bin 100 yeni Yahudi yerleşim birimi inşa kararına Arap Birliği ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) yetkilileri de tepki gösterdi. Arap Birliği'nin işgal altındaki topraklardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabbih, kararın, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin barış sürecini yeniden başlatmak için sarfettiği çabaları başarısız kıldığını söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; İsrail'in, ABD yetkililerinin barış müzakereleri için yaptığı ziyaretler münasebetiyle Kudüs'ü Yahudileştirme faaliyetlerini arttırdığını ileri süren Sabbih, "Arap Birliği, İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirmek için yürüttüğü çalışmaların farkında. İsrail bunu düzenli bir siyaset olarak uyguluyor, gizli kapaklı bir durum söz konusu değil. İsrail Kudüs'ten vazgeçmeyecek ve iki devletli çözüm planını kabul etmeyecek" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Kudüs'ü Yahudileştirme faaliyetleri çerçevesinde yakın zamanda 11 evin yıkıldığını, bir ay içinde onlarca kez Mescid'i Aksa'ya girildiğini vurgulayan Sabbih, İsrail'in durdurulması çağrısında bulunarak, "Aksi takdirde, iki devletli çözüm planı ve barış süreci gibi nbsp; söylemler havada kalacak" ifadelerini kullandı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Kültürel Miras ve Medya Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail'in yeni yerleşim birimlerinin inşasına onay vermesi, "barış süreci için başlatılan girişimleri hafife almak ve iki devletli çözüm planını açık bir şekilde sonlandırma" şeklinde değerlendirildi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Açıklamada ayrıca İsrail'in uluslararası toplumun sessizliğinden istifade ederek hukuk dışı faaliyetlerde bulunduğu öne sürüldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...